Böcker A-Ö ~ de sista bokstäverna

Här kommer de tre allra sista bokstäverna i min utmaning Böcker A-Ö som alltså påbörjades redan 2008, men som sedan rann ut i sanden på grund av flytt och livet i allmänhet. Men nu är den klar!

Eftersom de sista bokstäverna Q, X och Ä har gett mig så stor huvudbry bestämde jag mig för att klumpa ihop dem till ett enda inlägg. Jag kan absolut inte hitta alla tre kategorierna för dessa bokstäver, men om någon som läser här lyckas är jag beredd att ge er en stor guldstjärna!

Böcker a-ö, xq

Veckans bokstäver är Q, Ä, X. Utmaningen är att nämna en bok, en författare samt en karaktär på bokstaven. Någon som ni gillar, avskyr, skrattar åt, gråter till, skräms av. Ja, listan kan göras lång men motivera ditt val så vi vet om det är något vi ska testa eller strunta i.

Bok på Ä: Älskar-hatar av Jenny Downham. Det här är en otroligt bra och intressant bok. Det handlar om en (påstådd) våldtäkt, men storyn berättas genom de inblandades syskon. Fokus ligger varken på offer eller förövare utan på människorna runt omkring dem – deras familjer. En ruskigt bra bok som skakar om, berör och visar att allt inte alltid är så svartvitt som det vid en första anblick kan verka. Rekommenderas!

Författare på X: Lucía Etxebarria. Ok, jag fuskar. Hennes namn börjar inte på x, men innehåller i alla fall bokstaven. Tyvärr är det också en författare som jag blev besviken på. Det var inte alls vad jag hade förväntat mig.

Karaktär på Q: Quirrell i Harry Potter och de vises sten. Det var han som hade Voldemorts ansikte på sitt bakhuvud, gömd under turbanen.

Vill du vara med på utmaningen? Svara i din blogg och lämna en kommentar här så att vi kan hitta dina svar.

Tack alla som har deltagit – både nya och gamla deltagare!

7 tankar på “Böcker A-Ö ~ de sista bokstäverna

  1. Pingback: Bokstavsutmaning: Q, X, Ä | Books ABC

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s