Den bästa läsmånaden någonsin

Tack vare Bokmoster hoppade jag på en läsutmaning i mars som gick ut på att läsa maraton. Jag satte upp målet att läsa 10 böcker under månaden, och det lyckades jag med. Och! Till råga på allt slutade summan på hela 13 st lästa böcker! Yay mig! Det kanske låter som en helt normal siffra för många bokbloggare, men jag brukar inte komma upp i sådana summor. Jag gissar på att jag brukar läsa mellan 5-7 böcker en ”normal” månad.

Jag tyckte att det var en himla rolig utmaning, just för att pusha mig själv och se hur mycket jag skulle kunna läsa under en månad. Nu hittade jag flera nya lässtunder, tack vare att jag aktivt sökte upp dem. Och det handlar ju egentligen inte alls om hur många böcker man läser, men för mig blev det uppenbart hur mycket tid jag egentligen har till att läsa då jag bara gör ”ingenting”- För mig är det så att läsning föder läsning – ju mer jag läser desto mer läser jag. Eeeh… Ja, ni fattar kanske vad jag menar?

Kul var det i alla fall, och jag tror att utmaningen kommer att ge med sig att jag fortsätter att utnyttja mina lässtunder bättre. Jag hoppas det i alla fall.

För mars månad ville jag också fokusera på rea-böckerna, för att undvika att de blir hyllvärmare så småningom. 6 st lyckades jag beta av, och det måste väl ändå anses ok. Dessutom har jag påbörjat ytterligare en, men den är rätt seg så den kommer att bli en lång-körare.

De här böckerna blev min mars-läsning.

Fjäril av Sonya Hartnett
Kungens födelsedag av Hans Koppel
J
anusstenen av Elly Griffiths
Medicinen av Hans Koppel
Vi i villa av Hans Koppel
För mycket lycka av Alice Munro
Sluta kämpa – börja leva av Sanna Ehdin
Familjens projektledare säger upp sig av Gunilla Bergensten
En fager mö av Joyce Carol Oates
Kaninhjärta av Christin Ljungqvist
Vad min flickvän inte vet av Sonya Sones
Det goda inom dig av Linda Olsson
Vad mina vänner inte vet av Sonya Sones 

Bäst på listan? I topp blir nog Munro, Ljungqvist, Olsson och Sones. Många bra med andra ord. Fast även Koppel var ju bra. Hmm. En bra månad.

Sämst? Kanske Oates (tyvärr) och Hartnett.

Recensioner kommer så småningom för de böcker jag inte hunnit orkat skriva om än. Det där borde bli nästa månads utmaning – att skriva om böckerna direkt efter att jag har läst.

6 tankar på “Den bästa läsmånaden någonsin

  1. Jag är lite av en periodläsare och läser mycket i perioder, så att ju mer jag läser desto mer vill jag läsa stämmer inte på mig också! Till en viss punkt.

    • Jag brukar (brukade) också ha perioder, men numera försöker jag aktivt ta mig bort från icke-läsnings-perioder eller då jag läser mindre. Jag hamnar alltmer sällan där. Men jag behöver hålla uppe lästempot för att inte återfalla.

  2. Samma här, bästa månaden på mycket, mycket länge! Jag brukar också hamna runt 5 böcker i månaden annars, så det var kul att få höja ribban för en gångs skull. Och se att jag klarade av det! Tack för att du var med mig hela vägen 🙂

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s