Det goda inom dig av Linda Olsson

detgodainomdigHennes debut Nu vill jag sjunga dig milda sånger var smått fantastisk läsning. Och när jag lånade ut den till min kompis kom hon tillbaka med den helt lyrisk även hon. Klart att man vill läsa mer av samma författare då! Därför satte jag upp Linda Olsson på min Författarfemman för i år, för att läsa mer av henne.

Huvudpersonen i den här boken är Marion, som bor ensam i ett litet hus i Nya Zeeland. En av hennes besökare är Ika, en liten tystlåten pojke som inte verkar ha det så bra hemma. De knyter ett starkt vänskapsband, och den lille pojkens närvaro väcker gamla minnen vid liv. Marions tidigare historia vävs in parallellt med den nutida historien. Hennes minnen från Åland med morfar, mamman som så abrupt ryckte henne därifrån för ett liv i Stockholm med henne och en styvfar. En lillebror som föddes och blev så viktig i hennes liv, och en hemsk händelse som gjorde att de båda syskonen adopterades bort och tappade varandra. Händelsen och adoptionen då hennes bror och hon togs ifrån varandra har satt djupa spår i henne. Men ödet för dem samman igen, på ett väldigt speciellt sätt.

Jag känner igen stilen från förra boken. Lågmält, vackert och en långsamt berättande historia. Små pusselbitar som läggs fram en och en tills hela bilden slutligen kommer fram. Det är skickligt och så snyggt gjort.

Jag är så himla glad att jag tog mig för att läsa hennes förra bok, för den fick mig att få upp ögonen för henne. Jag hade lätt kunnat missa dessa pärlor till böcker annars. De låter inte särskilt lockande när man läser vad de handlar om, snarare lite småtråkiga och inte särskilt intressanta alls. Baksidetexten har fått mig att tveka flera gånger. Men efter att ha läst två av hennes böcker är jag beredd att anmäla mig till hennes fanclub. För det här gillar jag, riktigt mycket. Det blir definitivt fler böcker av henne lästa.

Rekommenderas! Missa inte!

Läs mer om boken här.

 

6 tankar på “Det goda inom dig av Linda Olsson

  1. Jag håller med om att historierna inte låter lockande enligt baksidorna. ”Jag sjunger dig milda sånger” låter så stillsam och utan handling att om jag inte fått boken i present hade jag nog aldrig läst den. Men precis som du är jag jätteglad att jag gjorde det. Har dock inte kommit mig för att läsa någon mer av henne än, så tack för detta puff-inlägg!

    • Ja, läs mer av henne! Jag är så tacksam över att ha hittat henne, så jag ska läsa allt av henne. Det verkar som om hon håller hög kvalitet rakt igenom.

  2. Jag förälskade mig i de milda sångerna, och sen har jag läst alla hennes böcker. Den är fortfarande min favorit. men man känner igen stämningen mellan böckerna. Jag älskar hennes språk!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s