Smultrongården: livet och smakerna av Eva Eriksson

SmultrongardenDen här boken vann jag när jag var på Stora Bloggdagen i Stockholm. Gissa om jag blev glad för det? Redan omslaget skvallrar ju om att det här är en vacker bok att njuta och inspireras av.

För njutning är det. Boken är sprängfylld med vackra foton av Magdalena Björnsdotter, varvat med recept som är to die for. Om man inte blir sugen på att äta, baka, laga mat eller åka till Smultrongården när man har läst den här – ja, då vet jag inte vad som skulle kunna locka. För det finns en hel massa gott här. Jag blev extremt sugen på att sätta igång och baka med en gång för att få testa om det smakar lika gott som det ser ut. Det kommer garanterat att bli användning av den här bokens recept i sommar.

Boken är upplagd så att den följer årstiderna, och förutom recept finns också text om livet kring Smultrongården. Det är en bok att inspireras av, att följa under året både genom foton och recept. Det är inte bara bakrecept, utan det finns även en hel del mat. Och för min del som har fotografering som hobby, stannar blicken på de stämningsfulla fotona.

Smultrongården är ett café och inredningsbutik i hemmamiljö. Jag har aldrig hört talas om det tidigare, men blir helt klart sugen på ett besök. Om det bara hade legat lite närmare… Det är lite långt bort för min del för att bara åka och ta en fika. Kanske någon gång i framtiden om vägarna bär åt det hållet.

Den här boken skulle jag rekommendera vidare till alla som är intresserade av just att baka och laga mat, men den passar också väldigt fint som presentbok. Som inflyttningspresent, till Mors dag eller födelsedag kanske?

Läs mer om boken här. Och när jag kollade på förlagets sida såg jag att det även kommer en vintrigare variant redan i oktober. Den ska jag komma ihåg att kolla upp senare i höst.

4 tankar på “Smultrongården: livet och smakerna av Eva Eriksson

  1. Kan lova dig att det är en mysig affär/cafe! Var där i vintras för första gången, och jag ser fram emot ett besök i sommar. Jag har ca 65 mil dit…:D (men släkten bor nära!). Jag måste nog köpa denna bok…

    • Jag skulle gärna åka dit och fika och titta runt. Har man släkt i närheten är det ju nästan ett måste att åka dit. 🙂 Missa inte boken – den är lovely.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s