Fångad i Marbella av Birgitta Bergin

fångad i marbellaFör ganska exakt ett år sedan läste jag Birgitta Bergins första bok Tre veckor, en bok som jag tyckte om. När den här boken landade i brevlådan lades den därför genast i läsa-snart-högen. Dessutom är boken en fristående fortsättning, och av någon anledning har huvudpersonen Ulli dykt upp i tankarna lite då och då efter förra årets läsning. Att återse henne igen kändes därför som ett trevligt återseende.

Ulli och Peter kämpar på i sitt äktenskap efter vad som hände i förra boken, och betoningen ligger på kämpar. Hon bestämmer sig för att åka iväg på semester tillsammans med väninnan Ingela, något Peter inte riktigt uppskattar. På flygplatsen möter de Ingelas gamla kompis Håkan, som även han ska till Marbella, fast i arbete. På flygplatsen finns också Per som Ulli hade en relation med i förra boken. Trots att hon valde att ta tillbaka Peter finns känslorna fortfarande kvar till Per, och när hon får veta att även han ska till Marbella blir hon lite orolig. Svartsjukan i henne hugger till när han berättar att han ska hälsa på sin flickvän som bor där.

Ulli ser fram emot en semester tillsammans med väninnan, med lata dagar vid poolen och drinkar på kvällen. När de bjuds in till först drinkar och senare middag till Håkan vill hon egentligen tacka nej. Men Ulli framhärdar och vill gå dit, och till Ullis stora förvåning verkar hon dessutom flirta med Håkan. Dagen efter blir de bjudna till honom igen och Ingela tackar återigen ja. Men något står inte rätt till och Ulli börjar oroa sig. Ingela beter sig konstigt, som om hon inte är sig själv. Och så helt plötsligt försvinner Ingela spårlöst och ingen verkar ta Ullis oro på allvar, förutom Per.

Jag läste den här boken när jag låg hemma och var sjuk och det var helt perfekt läsning. Den var spännande, underhållande och riktigt bra sträckläsning. Jag kom på mig själv med att vända sida efter sida bara för att få veta vad som hade hänt med Ingela. När svaren börjar komma rullar berättelsen fram i väldigt högt tempo. Precis som i förra boken blir det snudd på lite väl dramatiskt, men på något sätt funkar det ändå. Hellre så än att det hade varit för mesigt.

Förutom det mer spännande momentet med kidnappning, droghandel och eventuell sexhandel, finns relationerna närvarande. Ulli och Peter, vars äktenskap verkar vara över, och så relationen med Per som definitivt inte är så avslutad som den borde vara. Jag gillar att han kommer tillbaka i den här boken, att deras relation åter kommer upp till ytan.

Precis som i förra boken är språket kort och rappt. I början har jag svårt att ta till mig det, men det växer fram så småningom och passar till berättelsens höga tempo och tvära kast. Det passar dessutom väldigt väl in med Ullis personlighet. Hon brakar fram, säger högt vad hon tänker och är väldigt rakt på sak. Dessutom med en ganska kort stubin och en klar ådra för att ställa till med dramatiska scener.

Precis som förra boken är det här perfekt sommarläsning. Spännande, lättläst och underhållande.

Läs mer om boken här.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s