Berättelser från Engelsfors av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg

engelforsJag tillhör den lilla, lilla skara som inte blev alldeles hänförd av Cirkeln när den kom ut. Visst var den bra, men inte mer än så. Faktiskt så har jag inte ens läst fortsättningen Eld eftersom jag helt enkelt inte varit sugen.

Men så landade den här i min brevlåda och eftersom jag är väldigt förtjust i serier blev jag nyfiken. Jag är uppvuxen med att plöja serier, både tidningar och album. Det är något väldigt lockande med det formatet. Jag gillar att följa handlingen via bildrutor och kortfattad text. Ofta är bilderna lite mystiska och kryptiska, och jag gillar känslan det ger.

Nu har jag som sagt inte läst Eld, så jag är inte så insatt i Engelsfors-världen som man kanske borde vara för att läsa detta album. Men jag gillar det. Är man ett fan antar jag att man gillar det ännu mer, men för mig som är rätt så oinsatt funkar det ändå. Det här är en serie som funkar väldigt väl i serieform. Det är mystiskt, mörkt och dramatiskt.

Det är ett album som ger en trevlig stund, men som också försvinner ur minnet lika fort. Får det mig att vilja läsa böckerna? Nej, det gör det inte. Jag lockas inte in i Engelsfors-världen utan nöjer mig med att konstatera att den gör sig bra i serieform, och att det räcker bra så för mig.

Läs mer här.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s