Mitt perfekta liv av Magdalena Graaf

mitt perfektaDet här med att låna e-böcker gör att jag ibland klickar hem böcker på måfå. Böcker som jag kanske aldrig hade lånat annars. Smidigheten och snabbheten med dessa enkla klick gör boklånadet så otroligt enkelt. Jag blir mer och mer förtjust i e-bokens värld.

Den här boken klickade jag hem, trots att jag inte läst hennes debut Det ska bli ett sant nöje att döda dig. För mig har Magdalena Graaf länge varit tjejen som tryckte sina nakna bröst mot sin systers på en plansch i en gammal pojkväns pojkrum. Rätt osmakligt, tyckte jag då, och satte därmed en stämpel på både henne och systern. Men. Folk ändrar sig, växer upp och blir (förhoppningsvis) klokare. Och hur mycket jag än påstår att biografier och memoarer inte lockar mig, gillar jag ju faktiskt att läsa om människors liv. Det där resonemanget går helt enkelt inte ihop sig.

Jag läser alldeles för många livsstilsbloggar där bloggaren är framgångsrik, smal, snygg, lycklig och har mycket pengar. Perfektionismen är total. Och det var nog det som lockade med den här boken – att få läsa att det där perfekta kanske faktiskt bara är en yta. Att alla, även den till synes så perfekta, har sin monster och problem i vardagen.

Jag gillar den här boken. Magdalena Graaf visar på humor och bjuder på sig själv och sitt liv. Hon är väldigt öppenhjärtig och jag får en helt annan bild av henne mot vad jag hade där på 90-talet. Och det känns både befriande och roligt att läsa om henne och hennes vardag. Jag tycker att hon har en skön inställning till livet, att allt inte behöver vara så allvarligt och seriöst och perfekt. Inte för att jag gillar att läsa om människors olycka och problem – snarare så att få inblick i andras liv och vardagspussel. En sida vi kanske aldrig visar upp offentligt, men som finns där bakom fasaden. Och det är det som hon vill visa med den här boken.

En underhållande och samtidigt tankeväckande bok, särskilt när hon skriver om sin hjärnblödning. Det var ett avsnitt som verkligen berörde. Jag blir faktiskt sugen på att läsa även hennes andra (första) bok, och om om den finns att låna som e-bok ska jag klicka hem den till paddan på en gång.

Läs mer om boken här.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s