4-timmarskroppen av Timothy Ferriss

4-timmarskroppenDen här boken beskrivs som ”en extremguide till snabb fettförbränning, ökad styrka, maximal prestationsförmåga och bättre sexliv.” Då är det kanske inte så konstigt att den toppar många försäljningslistor?

Timothy Ferriss har genom personliga experiment på sig själv och intervjuer med läkare/experter/forskare tagit reda på vad som funkar och inte funkar. Hans egentliga huvudfråga är hur lite är minsta möjliga för maximalt resultat? Vilka är de minsta förändringarna man behöver göra för att få grymma resultat?

Det är en riktigt härligt nördig bok för en träningsintresserad som jag. En del går helt emot vad man har lärt sig från andra källor, annat är bara något (=rätt mycket) mer extremt. En del saker avråder han från att testa, annat lägger han fram som ”gör så här så får du de här resultaten”. Det är väldigt intressant läsning, och jag slukade boken under semesterresan till Rhodos. Där låg jag vid poolen och läste om träning och mat och längtade hem för att få testa en del av det han skriver. Kanske inte det där med isbad i badkaret dock…

Boken är en rätt salig blandning och han skriver i inledningen att det inte är tänkt att man ska läsa den från pärm till pärm, utan snarare att man ska läsa det område man är intresserad av. Om man vill ha större fettförbränning, bättre uthållning, maximal muskeltillväxt, bättre sexliv, bättre sömn o.s.v. Men jag kunde inte låta bli att svepa hela boken på en gång, för jag blev fast. Och min sambo fick bli bollplank för alla de tankar som dök upp under läsningen. Jag har beordrat honom att läsa den så jag kan ha någon att diskutera den med sedan. För den väcker många tankar och funderingar om kroppen, vad man kan göra med den och hur man ska kunna göra det.

En bok att rekommendera om man är intresserad av någon av de saker som han skriver om. Det är mycket fakta, men om man inte gillar det kan man lätt hoppa över vissa partier. Han skriver väldigt underhållande och personligt, vilket gör att det aldrig känns som att läsa en faktabok. Han ber t.o.m. sin mamma om ursäkt i förordet, för alla experiment han utsatt sig för. Det säger en del om den här boken och en del av innehållet. Läsvärt och rekommenderas! Finns att låna som e-bok också (klick, klick!), vilket jag gjorde. Men så här i efterhand känner jag att det nog är en bok jag vill äga och kunna återkomma till.

Lär mer om den svenska boken här och kolla in hans hemsida där allt finns sammanställt här. Han hänvisar mycket till hemsidan i boken, för vidare info.

Annons

3 tankar på “4-timmarskroppen av Timothy Ferriss

    • Jag kan inte komma ihåg att jag reagerade på den. Å andra sidan brukar jag inte ställa lika höga krav när det gäller faktaböcker som för skönlitteratur.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s