Sonjas hemlighet av Åsa Hellberg

Sonjas-HemlighetDet här är fortsättningen på den otroligt mysiga Sonjas sista vilja. Den boken lämnade efter sig en sådan där härlig känsla i magen, en känsla man bara får efter att ha läst riktigt bra feel good. Därför kunde jag så klart inte missa fortsättningen, att återigen få träffa de tre huvudpersonerna och få veta vad som hände sedan.

Rebecka, Maggan och Susanne har bestämt sig för att skriva en bok om Sonjas liv och anlitar därför journalisten Kicki och fotografen Fredrik för att hjälpa dem med detta. Det visar sig att de båda har ett gemensamt förflutet, något som kommer att påverka deras arbetsrelation rätt rejält. I sitt arbete hittar de spännande fotografer på Sonja och Frankrikes president Mitterand, och de spekulerar i vilken relation de kan ha haft. Det finns några år i Sonjas liv som vännerna vet väldigt lite om, och fotografierna verkar vara tagna under just dem. Uppgiften bli att forska vidare och få veta mer om Sonjas liv, att få svar på alla frågor.

Parallellt med deras forskning kring boken löper historien om Julie som flyttar från London till Paris. Hennes mamma Edith är en kontrollerande och dominant kvinna och hon fasar för tanken att Julie kanske kommer att träffa en fransman när hon är där. Mycket riktigt träffar Julie kärleken, men inte i en fransman. Dessutom visar det sig att hennes mamma kände Sonja en gång i tiden, men var och hur och varför vill ingen berätta. Det blir Kickis och Fredriks uppgift att försöka lösa gåtan.

Julie och hennes historia är egentligen huvudspåret i den här boken, och alla de andra karaktärerna och handlingen kretsar kring henne. Som läsare förstår man ganska snart vart det är på väg, eller man tror det i alla fall, och den ena ledtråden efter den andra nystas upp kring Sonjas hemliga år som hennes vänner vet så lite om. Under tiden pågår de tre vännernas liv som vanligt, och en av dem råkar ut för en motgång som sätter både förhållande och vänskap på prov.

Precis som i förra boken är det här charmig, mysig och mycket underhållande läsning. Jag gillar karaktärerna och jag tycker att de är befriande vanliga. De känns som vänner vid det här laget och att återse dem är roligt. Det handlar mycket om relationer, både vänskapliga och mer kärvänliga sådana. Det finns också en uppmaning att det aldrig är för sent, att livet hela tiden kan förändras och nya saker och personer komma in. Det gillar jag.

Det här är en bok att läsa för att få njuta av en härligt positiv lässtund. Jag behöver sådana här böcker ibland, för att få läsa något som ger positiva känslor. En bok som lämnar en med ett leende på läpparna när man slår ihop den. Båda böckerna lämnar efter sig den reaktionen. Jag hoppas därför på en tredje bok. Det borde ju kunna hända ännu mer i de tre vännernas liv?

Båda böckerna rekommenderas, så läs! De finns dessutom att låna som e-bok, så klick, klick!

5 tankar på “Sonjas hemlighet av Åsa Hellberg

  1. Pingback: Sonjas hemlighet av Åsa Hellberg | Kristinas bokblogg

  2. Älskade böckerna om Sonja och hennes vänner. Hoppas det kommer fler med dom. Sista meningen i Sonjas hemlighet antydde om det.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s