Att nå 100?

Jag har aldrig varit i närheten av att nå 100-strecket när det gäller antal lästa böcker under ett år. Det har heller aldrig varit ett mål. Jag har tänkt att det är alltför högt att ens försöka nå. Men så tidigare i år insåg jag att jag läser mer än någonsin, och att det faktiskt finns en chans att nå just 100-strecket. För visst vore det lite kul? Riktigt nördigt kul.

Men det där med att jobba heltid som lärare och dessutom hamna i den där jättehögen med rättning, bedömning, skriva kommentarer, ha utvecklingssamtal. Alltså, nej. Det är otroligt mycket jobb som lärare vissa perioder. Jag hade lyckats förtränga det. Och då undervisar jag inte ens 100% eftersom jag jobbar i bibblan också.

Min bokläsning de senaste två veckorna har stått i stort sett helt stilla. Jag har inte kunnat läsa en enda rad. Därmed kanske, kanske blir det svårt att nå 100-strecket i år. Om jag ska nå dit måste jag läsa 10 böcker i månaden, 2 månader i rad. Fixar jag det? Hmm. Kanske? Jag har ju en veckas ledighet nästa vecka, och sedan avslutas ju året med ledighet också. Så kanske, kanske går det faktiskt.

Bara för att det vore lite nördigt roligt att nå till 100 ska jag försöka satsa på det. Det får helt enkelt bli läsmaraton både i november och december. Och som vanligt är jag min egen domare, och jag är rätt snäll som sådan. Det lär inte bli några tegelstenar framöver, fast de brukar jag ju inte direkt kasta mig över annars heller. Dessutom har jag faktiskt 4 halvlästa böcker här hemma så om jag börjar med att slutföra dem är jag redan där en god bit på väg.

Ok, 21 böcker kvar till nyår. Utmaningen är igång. Någon som vill hänga på? Annars tas pepp tacksamt emot. 😉

12 tankar på “Att nå 100?

 1. Jag hejar på dig! Jag brukar hamna på 50-60 titlar, räknar inte med typ Novellix av någon anledning, men i år ligger jag redan på 53! Ett mycket bra år för mig alltså.

  • Jag brukar inte heller räkna Novellix. Jag räknar om jag har läst en hel novellsamling, t.ex. Munro, men inte annars. Å andra sidan läser jag gärna ungdomsböcker som kanske ligger på 100-200 sidor. Då blir 100 lättare att komma upp i.

   Jag tror att vårt läsmaraton har bidragit för oss båda. Kanske köra igen till våren?

 2. Jag är arbetslös och kommit upp i ca 125 hittills men så har jag ju inget annat att göra så det är VÄLDIGT bra jobbat att läsa 100 böcker med ett heltidsjobb.
  Ett tips är att lyssna lite på böcker om du kan för att varva lite. Jag gillar BBC-radio 4 som ofta har både klassiker och nya böcker, dramatiserade eller upplästa. Lite fusk kanske men vem dömer?

  • Vi flyttade från gård med hästar och katter till en liten lägenhet helt utan djur, så mina lediga timmar har blivit fler (trots heltid), därav all lästid.

   Jag har tyvärr jättesvårt för att lyssna, annars hade jag gärna gjort det. Jag blir så rastlös och tänker på annat.

 3. 100 kommer du absolut klara! Heja heja!
  Jag blir både impad och avis 🙂 Jag tycks aldrig få (ta mig..) tid till att läsa nu för tiden, det går jättesegt tyvärr.. Men jag skyller litegrann på att vi flyttat till hus och alla sysslor som bara hopar sig över en..! 😉

 4. Klart du fixar det! 🙂 När jag var i tonåren lyckades jag allt som oftast komma upp i hundra böcker. Nu läser jag på universitetet och har en sambo och ett hushåll så nu har jag halverat den siffran haha. Men jag håller helt klart tummarna för dig 🙂

 5. Åh jag hade gärna hoppat på men jag har nästan 30 böcker kvar till hundra fastän jag läser många tunna böcker. Möjligtvis om jag slänger ut tvn kan jag lyckas nå 100 🙂

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s