Bokbloggsjerka – om boktrailers

Nu var det ett bra tag sedan jag var med på Bokbloggsjerkan, men den här veckan hoppar jag på den igen.

Veckans fråga är: Boktrailers bli allt vanligare men det är ingenting jag själv brukar titta på, men frågan är hur du ställer dig till dessa och om det finns någon trailer/några trailers som du tycker att vi bör se?

Jag ska ärligt säga att jag inte ens vet om jag någonsin sett någon? Jo, kanske någon enstaka. Jag är inte särskilt intresserad av just boktrailers, men jag tror ändå att de fyller sitt syfte. Jag kan tänka mig att just ungdomsböcker borde dra nytta av det, eftersom många ungdomar nog lättare kan ta till sig och bli intresserade av innehållet då. Där är en målgrupp som säkert hittar böcker att läsa via trailers. Själv är jag nog alldeles för gammaldags.

För egen del känns boktrailers lite som överkurs. Jag hittar mina böcker genom andra bokbloggar, och då främst antingen via recensioner eller tipsinlägg. Om de har bifogat en trailer klickar jag aldrig på den. Det är liksom inte intressant. Trailers är för film, inte böcker. Jag vill ju läsa och skapa mina egna bilder i huvudet, inte bli påverkad av en boktrailer där jag får en färdig bild att hålla kvar vid.

Så svaret blir att nej; jag har inga boktrailers att rekommendera. Det finns säkert en massa bra och vägjorda trailers därute, men för min del överlåter jag dem till andra.

15 tankar på “Bokbloggsjerka – om boktrailers

  1. Jag har aldrig kollat på någon och sedan blivit övertygad pga just den att läsa boken, men de kan vara snyggt gjorda, så därför brukar jag kika ibland. Men jag tror du har rätt i att yngre nog kan lockas av dem 🙂

  2. Jag köper ett femtiotal böcker om året även utan trailerreklam så för min del känns det oerhört onödigt att ännu mer reklam produceras än det vi redan översköljs med.

  3. Förstår fullständigt din åsikt. Och för oss som älskar böcker ändå är de överskattade. Men jag tror det är en bra ingångsväg till de som inte läser så mkt. Och vissa är faktiskt riktigt bra!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s