Konsten att tala med en änkling av Jonathan Tropper

konsten-att-tala-medJag har sagt det så många gånger nu, men här kommer det igen; Jonathan Tropper har blivit en av mina stora favoriter. För hans sätt att skildra stor sorg blandat med humor och hans sätt att skildra karaktärer som kryper rätt in i hjärtat. Och för hans sätt att krydda sina berättelser med de mest fantastiska små anekdoterna.

Huvudpersonen är Doug som vid inte ens 30 års ålder är änkling. Han bor kvar i huset där han och Hailey skulle skapa sin framtid, och han har svårt att gå vidare i livet. I huset bor också Russ, Haileys tonårsson som hellre bor hos Doug än hos sin egen far vilket ger en del bekymmer. För vilken relation har de nu när Hailey är död? Är Doug och Russ fortfarande familj? Doug har en tvillingsyster som försöker sparka igång honom ut i livet och till sin hjälp har hon en hel drös singelkvinnor (och även icke-singlar) som mer än gärna vill se Doug ute på marknaden igen. Men hur går man vidare när ens livs kärlek är död och den framtid man har byggt upp tillsammans raseras i ett enda slag?

Återigen har Tropper skapat en historia där sorg är det genomgående temat. Och återigen är det så skickligt gjort att man gråter och skrattar om vartannat. Det man skrattar åt i boken är en del lustiga situationer som uppstår, men även åt karaktärerna. Min favorit i boken är Dougs pappa. Han är en helt fantastisk karaktär som det inte går annat än att älska. Sedan fler år tillbaka är han dement vilket gör att han ibland glömmer att Hailey är död och frågar efter henne. Men så uppstår ögonblick av klarhet då han minns allt, om vem han är och var han är och de ögonblicken öppnar en hel värld av känslor hos familjen.

Det är en fantastisk bok; varm och gripande och rolig och sorglig på samma gång. Det handlar om relationer mellan människor, kärlek, vänskap, familj, sorg och glädje. Det handlar om livet helt enkelt. Jag har läst tre av Troppers böcker och alla håller samma jämna kvalitet. Alla har gett mig en härlig lässtund med både skratt och tårar, och alla lämnar efter sig en mer-känsla. Jag vill läsa mer av Tropper, helt klart!

Läs mer om boken här.

6 tankar på “Konsten att tala med en änkling av Jonathan Tropper

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s