Att ha påbörjat bok nummer 90

jag är ju såHär händer det grejer minsann! I dag påbörjar jag bok nummer 90, och valet föll på Jenny Jägerfelds Jag är ju så jävla easy going. Det har visst blivit en hel del böcker från Gilla den senaste tiden, men det är faktiskt en ren slump. Eller nja, slump är det nog inte. Det beror nog helt enkelt på att de alltid brukar ha väldigt bra böcker. Det var faktiskt t.o.m. en elev som kommenterade det för ett tag sedan. Hon sa att när hon såg deras typiska omslag med den (oftast) svarta kanten gjorde det att hon ville läsa boken. För henne var det synonymt med att hon skulle gilla boken. Och det där stämmer ju riktigt bra. De har helt enkelt väldigt bra böcker.

Och i dag är det jag som ligger här hemma sjuk, så att ligga i soffan och läsa bok känns som en alldeles utmärkt sjuksyssla. Läsa lite, somna med boken på bröstet, vakna och läsa lite till. Ungefär så ser min dag ut.

Och det där dåliga samvetet att jag därmed har varit hemma hela veckan från jobbet, p.g.a. vab och nu egen sjukdom; ja, det får jag helt enkelt låta bli att tänka på. På måndag får jag ta nya tag igen och försöka ta tag i allt som borde ha gjorts under den här veckan. Söndagsångesten lär bli mastig, men det är ju som det är. Blir man sjuk så blir man. Och jag hade fått ännu mer dåligt samvete om jag hade lämnat dottern till förskolan med feber och hosta.

På måndag är en ny vecka! Fram tills dess – vila och läsa.

4 tankar på “Att ha påbörjat bok nummer 90

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s