Jag börjar på måndag av Charlotta Lithman

Jag_b-rjar_p-_m-ndagDen här boken fick jag tips om genom att någon la ut en bild på Instagram under läsning pågår. Boken kändes som en sådan där lagom lättläsning om ett ämne jag brinner för: träning. Eller rättare sagt; hur man tar tag i och kickar igång träningen.

Charlotta Lithman fick erbjudande från DN om att bli coachad av två experter som skulle hjälpa henne att komma igång med träning och ett mer hälsosamt liv. Vägen dit och resultaten för detta skulle redovisas i tidningen i en följetong. Experterna som skulle hjälpa henne var Gunilla Eldh och Martin Ingvar som bl.a. har skrivit boken Hjärnkoll på vikten (som jag gärna tipsar om att läsa!).

I boken får vi följa hennes resa i dagboksform, från den rätt tuffa starten till att sedan fortsätta även efter att själva projektet är över. Tanken är ju att det här ska göras till hennes livsstil; att hon ska träna och äta bra som en livsstil och inte bara ett kortsiktigt projekt. Hon är väldigt ärlig och öppen med hur det går. Ibland är det tungt, ibland blir det bakslag och ibland tappar hon helt lusten och orken. Men budskapet är tydligt; kan jag kan alla.

Det är ofta väldigt rolig läsning och hög igenkänningsfaktor. Samtidigt som man får följa henne bjuder hon också på tips för hur andra kan lyckas, recept på bra mat och allmän pepp och råd. Om man vill göra som hon är det bara att följa råden i boken och göra samma sak själv. Det är en mycket läsvärd och peppande bok som rekommenderas till alla som vill ha lite pepp och inspiration. Passar bra nu lagom till nyår när så många gör upp nyårslöften om att börja ett nytt liv, precis som titeln antyder.

Läs mer om boken här.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s