E-böckerna går framåt

ipadmini3Jag läser alltfler e-böcker, för att det är så himla smidigt och snabbt. När jag blir sugen på en bok vill jag läsa den nu, och då är det så himla enkelt att klicka hem den till paddan och börja läsa bara ett par minuter efter att jag först hörde talas om boken. Jag lånar än så länge alla e-böcker, eftersom jag tycker att priserna är lite för dyra för att bara ha som en fil i paddan. Kanske kommer jag att köpa e-böcker i framtiden, men än så länge tycker jag att det är smidigt att låna och sedan bli av med dem från paddan när de är färdiglästa.

Förra året var 25% av böckerna jag läste just e-böcker. Jag vet inte hur mycket ökning det från tidigare år eftersom jag inte fört statistik tidigare, men jag vet att det har ökat kraftigt. Från början läste jag e-böcker i mobilen, via appen Blue Fire Reader. Jag gillade att alltid ha en bok tillgänglig, utan att behöva släpa på tunga böcker i väskan. Men att läsa på mobilen är smått och ibland ansträngande för ögonen. När jag märkte att jag läste alltfler e-böcker köpte jag därför en iPad, och även där läser jag via Blue Fire Reader.

Jag har funderat på att köpa en riktig läsplatta, men det är än så länge bara en tanke. Kanske är det lättare/snällare för ögonen med en läsplatta? Det jag har fastnat på är i så fall vilken jag ska välja? Det är alltid där jag fastnar. Jag vill att det ska vara enkelt att låna böcker och det är väl där jag har tvekat. Det verkar lite knepigt att låna e-böcker via läsplatta, eller är det bara mina fördomar?

Hur som helst är e-böckerna här för att stanna i mitt läsliv. Och de kommer ganska garanterat att öka. Jag gillar e-böcker. Jag gillar det smidiga och enkla och det snabba de medför.

Annonser

7 thoughts on “E-böckerna går framåt

 1. Jag svarar på din fråga angående andra dystopier i din blogg också 🙂
  Divergenttriologin av Veronica Roth är väldigt spännande, kommer dessutom snart på bio så den kommer nog att få ett uppsving igen. Bra sätt att locka elever om inte annat 😉
  Deliriumtrilogin av Lauren Oliver handlar om ett framtidssamhälle där kärlek är förbjuden, vilket nog kan tilltala många.
  En sekund i taget av Sofia Nordin är ur ett svenskt perspektiv, inte lika spännande kanske men lite mer trovärdigt. Uppföljaren till den kommer ut nu i januari.
  Dem femte vågen av Rick Yancey är en relativt nyutgiven första del i en trilogi som förmodligen också kommer att filmatiseras, handlar om utomjordingar som intar jorden.
  Rör mig inte! av Tahereh Mafi är också en dystopi om en ung tjej som inte kan vidröra någon utan att döda. En lite kortare bok.. När jag praktiserade på ett gymnasiebibliotek var det en viktig punkt vid val av bok 😉

  Nu har du fått lite tips på ungdomsdystopier med olika teman. Själv föredrar jag helt klart Divergent! Hoppas att det kan vara till någon hjälp 🙂

 2. Åh jag har haft så svårt för e-böcker. Å andra sidan har jag heller ingen surfplatta än så länge, kan verkligen inte bestämma mig för om jag ska investera in en eller inte!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s