Kom i form på 30 dagar av Laila Bagge

kom-i-formDen här boken har undertiteln maten, motionen och motivationen.

Laila Bagge känner väl alla till, mer eller mindre, och de flesta vet väl också att hon har fått barn med Niclas Wahlgren. Han är utbildad kock i grunden, och det är han som har gjort alla recept till boken. Hon inleder boken med att berätta bakgrunden till varför boken kom till; att hon ville komma i form efter graviditeten. Niclas hjälpte till genom att laga bra mat och hon tog hjälp av en personlig tränare för att få ett träningsprogram att följa. Eftersom hon kom i så bra form testade hon även programmet på sin syster, som också behövde komma i form efter en graviditet. Även hon fick bra resultat, och därmed bestämde hon sig för att ge ut en bok i ämnet.

Det finns vissa saker jag gillar med boken och det finns vissa saker jag inte alls tycker om. Hon skriver att hon tycker den gamla hederliga tallriksmodellen är den bästa, och att hon unnar sig syndardagar. Det här med syndardagar (eller ätardagar) är ju ett gammalt koncept och jag gillar inte alls ord som att ”unna” sig eller att ”synda”. Det blir för negativt laddat när det gäller mat. Trots att det verkar som om hon dissar de olika dieter det pratas om numera, står det sedan i recepten alternativ för dem som inte går på diet. Det känns inte som om det handlar om att få en sund livsstil, snarare att man kortsiktigt ska ändra sin mat för att gå ner i vikt. Det blir lite dubbla budskap där.

Det som är bra med boken är att det finns både recept och träningsövningar. Träningen är dessutom uppdelad så man kan välja om man vill träna hemma eller på gym. I slutet finns också en del man kan anteckna i och på så sätt följa programmet tydligt i 30 dagar. Förhoppningsvis har man sedan fått in vanan att träna och äta bra mat så att det snarare blir del av en sund livsstil än en kort diet.

För mig ger inte den här boken något alls. Träningsprogrammet är väldigt basic och passar bra för nybörjare, men inte för någon som har tränat ett tag och vill få lite ny inspiration. Hennes texter ger inte heller någon pepp. Det enda jag faktiskt gillade med boken var recepten. Jag har inte hunnit testa något recept än, men det fanns flera som jag vill testa. Kanske gillade jag dem för att det fanns en hel del om lax, något som jag äter rätt ofta.

Jag har sett att den här boken har hyllats av många andra, men själv ångrar jag att jag köpte den. Jag kommer att använda receptdelen, men inget av det andra. Om man är helt nybörjare kanske jag kan rekommendera boken, som något att starta med, men för andra finns det andra böcker som är mycket bättre, t.ex. den här, den här, den här eller den här.

Annons

3 tankar på “Kom i form på 30 dagar av Laila Bagge

  1. Tycker det verkar finnas en trend med kändisar som ger ut böcker som helt klart har sina fördelar men som på det stora hela inte verkar ge så mycket.

    • Och jag tror att det är det som blir problemet – kändisen kanske inte kan något om träning men sätter gärna sitt namn på boken. I Charlotter Perrellis fall har hon ju gett credit till sin personliga tränare, men i det här faller kändes det inte så. Då blir det inte heller särskilt bra.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s