Bokbloggsjerka – om filmer och tv-serier

Veckans fråga i Bokbloggsjerkan är: Vilken är den absolut bästa tv-serie/film du har sett i din genre? Serien eller filmen behöver inte vara en filmatisering av en författare du har läst men den/de ska ha en stark anknytning till din favorit genre.

Det är faktiskt lite komiskt att just den här frågan kom den här veckan, för jag har funderat mycket på främst tv-serier de senaste dagarna. Jag är ett stort fan av tv-serier och ser numera hellre det än filmer. Jag gillar att hela tiden ha en serie på gång som man kan följa, att alltid kunna sätta igång ett avsnitt när man känner för det. Därför skaffade jag konto på Netflix i höstas, och där finns en massa godbitar att följa.

Men det där med genre. Jag läser inte samma som jag ser på tv. I läsningen föredrar jag feel good om jag får välja, medan jag hellre ser spännande  tv-serier. För filmer är det återigen feel good/komedi/drama som gäller.

Jag kanske inte riktigt följer instruktionerna nu, men jag kör på så här ändå. Jag väljer att tipsa om enbart tv-serier, eftersom det är något jag lite brinner för just nu.

 • Våra vänner tipsade om 24 för ett par år sedan, och det var en serie min sambo och jag plöjde som tokar. Vi klämde 8 säsonger i ett nafs. Så himla bra serie! Lagom mycket spänning, grymma cliff hangers.
 • Bron är den senaste serien vi blev fast i och vi klämde hela säsong 1 på bara några dagar. Spännande, annorlunda och grymt bra. Tyvärr finns inte säsong 2 på Netflix, men den finns att köpa har jag sett.
 • The Walking Dead. Jag gillar egentligen inte alls zombies, men ändå är den här serien en av mina absoluta favoriter. Visst, något splashig ibland, men så enormt spännande och läskig på samma gång.
 • Modern family är en extremt rolig serie som får mig att skratta högt varje gång. Jag älskar, älskar, älskar karaktärerna. Jag hoppas att Netflix tar in fler säsonger snart för jag saknar att följa de här familjerna.
 • Brothers and sisters är feel good och relationer, vilket ligger nära till hands vad jag gillar att läsa. En fantastisk serie som tyvärr inte går längre och jag saknar den här familjen. Jag måste köpa serien så att jag kan se den fler gånger.
 • Homeland såg vi i höstas och blev sådär tokberoende av den. Vi plöjde säsong 1 och 2, även om säsong 2 inte var riktigt i samma klass.

Sedan har jag följt och älskat Vänner, Gilmore Girls, Förhäxad och Sex and the City för att ta några exempel.

I går började vi följa Suits som verkar mycket lovande. Smarta repliker, intressanta karaktärer och handling. Och så började jag titta på Pretty Little Liars, som många säger är en måste-serie. Efter det har jag en lååång lista av serier som vi ska kolla på och Sons of Anarchy är en av dem. Den ska tydligen vara riktigt, riktigt bra.

Som sagt, det här är ett ämne som jag brinner för alltmer. När vi kommer in i våra plöjar-perioder blir det också något mindre läsning eftersom det helt enkelt inte finns tid för båda. Men jag älskar verkligen att sjunka ner i soffan tillsammans med sambon och sedan slå på den tv-serie vi för närvarande följer. Avsnitt efter avsnitt tills vi måste krypa i säng, och så riktigt längta till nästa kväll då den spännande fortsättningen följer. I kväll blir det återigen Suits!

38 tankar på “Bokbloggsjerka – om filmer och tv-serier

  • Jag fattar inte heller det – så himla skickligt!

   Vänner håller än. Jag refererar ofta till Vänner när saker i verklige livet händer, för det går ofta att koppla till ett Vänner-avsnitt.

  • Jag hade också hört mycket om Bron men trodde att det inte var en serie för mig. Vi började kolla lite motvilligt på den men var helt fast redan efter första avsnittet. Så himla bra serie och skådisar!

  • Jag tycker tv-serier är som roligast när jag har hela säsonger tillgängliga. Jag gillar inte att kolla på 1 avsnitt i veckan för då tappar jag fokus. Miniserier är bra! Fram för fler sådana!

 1. Älskar Netflix 🙂 så himla smidigt att ha det och så kostar det i stort sett ingenting 🙂 24 vill jag se, har hört så himla mycket bra om den.
  The walking dead såg jag två avsnitt av men fastnade inte riktigt för den, kanske för att just zombier inte riktigt är min grej. Älskar Modern family, precis som du skrattar jag högt flera gånger.

  • Netflix är toppen!

   The Walking Dead är nog en sådan där serie man måste se några avsnitt av för att fastna, och den blir bara bättre och bättre och bättre… 🙂

 2. Som sagt var – många samma:-)
  Vi såg Suits ett tag men den gick på sån konstig tid så vi glömde bort den efter ett tag.
  Modern family har jag sett lite av och den är verkligen charmig.

 3. Modern family är en höjdare 🙂

  Jag gillar inte heller att se ett avsnitt i veckan, jag hinner glömma massor på den tiden. Vissa serier spelar jag in en hel säsong av och tittar på, andra köper jag 🙂

  • Jag försöker att undvika att köpa hem mer grejer, annars skulle jag lätt kunna köpa hem en massa boxar att titta på…. Men Brothers and sisters har just nu ett mycket bra pris så…. 🙂

 4. Homeland hade jag gärna sett, men finns väl tid än tänker jag 😉
  Och, jo angående Vänner kan jag bara instämma. Strålande serie man kan referera allt i livet till – kanske lite för mycket ibland till och med, iaf enligt vissa av mina vänner 😉

  • Det är nästan bättre att se Homeland i efterhand, när alla avsnitt finns att se på en gång. 🙂

   Det blir alldeles för mycket av Vänner här hemma enligt min sambo som inte har sett serien (!).

 5. Det var inte många jag hade sett här, inte. Min syster var Vänner-fantast så det är en serie som jag har sett väldigt mycket av. Förhäxad var en favorit när jag var yngre 🙂

 6. En serie jag fastnade stenhårt för då jag skaffade Netflix var Dexter. Grymt bra.
  Annars är tidigare nämnda 24 och Homeland även de favoriter.

  Absolut favorit genom alla tider är nog Twin Peaks, men den kanske man skulle sett när det begav sig i början på 90-talet för att riktigt dras med.

  /SL

 7. 24 är en av mina favoriter, har kikat på alla säsonger flera gånger. Av Homeland har jag sett säsong 1 vilken var superbra så jag skall köpa fler. The Walking dead är en ev makens favoritserier!!

 8. ”Falling skies” och ”True blood” är två serier som jag verkligen kan rekommendera, för att inte tala om ”Game of Thrones”. =)

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s