Bokbloggsjerka – om Goodreads och Boktipset

Veckans fråga i Bokbloggsjerkan är: Har du ett konto på Boktipset, Goodreads eller båda? Vilken av dem är bäst och varför?

Jag har inget konto på Boktipset, och jag har dessutom dålig koll på vad ett konto där skulle innebära. Det enda jag vet är att sidan brukar komma upp när jag googlar efter böcker och att jag då ibland går in och läser vad andra har skrivit om boken jag undrar över.

Däremot har jag faktiskt ett konto på Goodreads. Men – jag har inte varit inne där på säkert 1 år. Jag får nyhetsbrev därifrån och de brukar jag läsa eftersom de ger bra lästips och andra intressanta boknyheter. I samma nyhetsbrev står det att jag just nu läser Catching Fire och har gjort så i några hundra dagar sådär. Jag behöver kanske uppdatera min information där? 😉

Jag känner väl lite att båda säkert är bra, men att jag inte orkar ha koll på en massa olika sidor som ska uppdateras, för att inte tala om att minnas användarnamn och lösenord. Jag lägger hellre min energi och tid på att hinna (och orka) kolla runt och kommentera på andra bokbloggar. Det blir för många konton och sidor att hålla koll på annars.

27 tankar på “Bokbloggsjerka – om Goodreads och Boktipset

  1. Tid är dyrbart, ska jag lägga den på ngt nytt nätbaserat forum får det vara mycket added-value som utlovas… så hittills har jag inte brytt mig om de där tipssidorna alls.

    • Helt rätt. Dessutom – ska man hålla på med en sida vill man ju gärna ha tid för det också. Nu har jag ju bara varit där lite, och kanske inte ens sett vilka fördelar den kan ha.

    • Jag har kanske användning för Goodreads, men jag har varit där för lite för att ha kunnat uppfatta om vad man kan göra där. Vi får se hur tiden ser ut efter flytten, om jag kollar upp det mer eller fortsätter att bara ta del av nyhetsbreven.

  2. Vår värld nu ser så annorlunda ut mot förr, nu ska man följa folk hit och dit men träffas ska man helst inte göra. Jag värdesätter nog möten irl framför vara inne på 17 olika sidor.
    Mia

  3. Boktipset.se är en bra sida tycker jag för när man lägger ett omdömme där på en bok så kommer omdömmet in på boken hos adlibris det är därför jag använder boktipset. goodreads använder jag mest hålla koll på böcker jag vill läsa då det finns ju som en app. och att scana in boken . uppdatera sidnr som man är på och joina reading challenge varje år 😀

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s