Toscana tur och retur av Åsa Hellberg


Jag tycker det är så skönt med författare som man har läst flera böcker av, när man vet vad man har att förvänta sig. Det blir lite som att umgås med en gammal vän, så där tryggt och lite förutsägbart. På ett positivt sätt. 

I den här boken får vi möta Sara och Jessica. Sara har separerat och när hennes ex ger henne i uppdrag att sälja hans motorcykel bestämmer hon sig för att köpa den själv, för en väldigt billig peng. Vanligtvis brukar hon göra  reportage på egen hand, men den här gången känner hon inte för att resa ensam. Hon vill ta motorcykeln till Toscana, till ett slott som hennes familj har kopplingar till. Hon försöker få sin bästa vän Jessica att följa med, men hon är mer typen som går i högklackat och bor på 5-stjärninga hotell. Jessica är författare och ska i stället åka på författarträff för att få inspiration till sin nästa bok. Men Sara får sin vilja igenom och snart befinner de sig i Toscana, på ett slott, där en motorcykelträff äger rum. 

Det bästa med Åsa Hellbergs böcker  är att de alla handlar om tuffa och starka kvinnor i medelåldern, kvinnor som tar för sig av livet. De är dessutom väldigt roliga och smått på tokiga ibland. Det gör hennes böcker till väldigt trevlig läsning, feel good när det är som bäst. För mig gör det absolut ingenting om man kan gissa vad som kommer att hända, för läsningen dit är underhållande. I alla hennes böcker är vänskap centralt, tillsammans med romantik och humor. Det är lite som att åka på en härlig semesterresa och få umgås med en massa sköna typer i en härlig miljö. Den här gången i Toscana, där jag faktiskt har varit så jag kunde se miljöerna framför mig när jag läste. Och ja, de drog ju förbi både Jönköping och Värnamo med motorcykeln också.

Ett boktips till hängmattan i sommar! Och hennes tidigare böcker rekommenderas också. 

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s