Öppnas i händelse av min död av Liane Moriarty


Jag hade sett att den här boken låg på en massa topplistor, men jag hade inte läst något om den. Jag tog för givet att det var antingen en deckare eller en läskig bok, pga namnet och det lite murriga omslaget. Men så stod jag på Landvetter och det obligatoriska besöket på Pocket Shop och tänkte att jag bara måste ta med mig en bok, även om resor numera betyder 0 sidor läst… Och så tog jag upp och läste baksidetexten på den här och kände att den nog inte alls var särskilt läskig? Så den fick följa med till Spanien och hem igen och under läsningen blev jag alltmer wow! Vilken bok! Jag är så glad att jag läste den för den gav en riktigt bra läsupplevelse.

Jag tycker inte riktigt att baksidetexten gör boken rättvisa. Där står bara om Cecilia som lever det perfekta livet med sin man John-Paul och deras 3 döttrar. Han reser mycket i sitt arbete och under en sådan resa hittar hon ett brev med hennes namn och att det ska öppnas om han dör. Hon tycker det låter märkligt och hon blir ännu mer fundersam när hon frågar sin man om det senare i telefon. Han ber henne lova att aldrig läsa det och han låter väldigt konstig. Hon kan inte sluta tänka på brevet och vad det skulle kunna innehålla. Han sa att han skrev det för länge sen och det gör bara hennes nyfikenhet ännu större och frågorna fler. Vad är det för stor hemlighet som hennes man döljer för henne?

Förutom Cecilia och hennes familj får man möta fler familjer och det var den infon jag saknade på baksidan. Helt plötsligt handlade det om Tess, Felicity och Will och jag tappade helt tråden. Och senare kom ännu fler personer in i bilden. Alla dessa personer är bekanta med varandra, mer eller mindre, och hur de är det kommer fram allt eftersom. 

Den här boken var verkligen en upplevelse att läsa. Ju närmare slutet jag kom desto fortare läste jag, för att få alla svar. Och brevet! Som jag gissade vad det innehöll, och nope, jag hade verkligen inte gissat rätt. Verkligheten var så mycket bättre än mina gissningar. 

En annan sak som jag gillade med boken var att den utspelar sig delvis i Melbourne (men mest i Sydney) eftersom vi nyss var där. Jag hade ingen aning om att Liane Moriarty är från Australien, men nu måste jag läsa mer av henne. Jag är barnsligt förtjust i Australien och allt som hör till landet så att läsa författare därifrån känns extra roligt. 

Sammanfattningsvis är det här helt enkelt en väldigt bra bok. Den är spännande samtidigt som den berör. Läs, gissa om brevets innehåll och njut av bra läsning! 

Annons

2 tankar på “Öppnas i händelse av min död av Liane Moriarty

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s