Jag lät dig gå av Clare Mackintosh


Jag höll nästan på att missa den här pärlan då jag helt missuppfattat vad den handlar om. Jag fick för mig att den skulle vara sorglig, men så läste jag på baksidan att det är en psykologisk thriller i samma stil som Kvinnan på tåget och Gone Girl. Och när en bok jämförs med de två böckerna bara måste man läsa den! 

En 5-årig pojke blir påkörd av en bil och dör. Föraren smiter och poliserna Ray och Kate gör sitt bästa för att hitta föraren och skipa rättvisa för Jacob och hans mamma.

Jenna flyr från sitt tidigare liv och hamnar så småningom i en liten kuststad i Wales, där hon försöker bygga upp ett nytt liv. Hon lämnar allt det gamla bakom sig och är försiktig med att våga lita på nya människor som kommer in i hennes liv. Sakta men säkert skapar hon sig en ny tillvaro, börjar släppa folk inpå livet och tro på en framtid. Samtidigt jobbar Ray och Kate envist vidare med fallet, trots få ledtrådar och trots att fallet blir officiellt nedlagt. De ger inte upp och de vet att någon gång kommer en ny ledtråd att leda dem till Jacobs mördare. Det går inte att gömma sig för alltid.

Det ska sägas direkt – jag sträckläste den här boken. Jag satt uppe alldeles för sent eftersom det var helt omöjligt att slita sig från boken. Och ju längre in i boken jag kom desto svårare blev det att släppa den. Det är många oväntade vändningar i den här boken vilket gjorde läsningen ruskigt spännande. När jag slog igen boken var det nästan med en wow-känsla. Så himla bra! Spännande in i det sista. 

Om jag också ska jämföra med Gone Girl och Kvinnan på tåget så tycker jag att likheten ligger i att de alla tre kommer med överraskningar som är svåra för läsaren att förutse. Alla tre är spännande in i slutet och om jag skulle rangordna dem skulle jag sätta GG och Jag lät dig gå på delad förstaplats. 

Jag kan inte annat än att rekommendera den här boken. Om man är orolig över att läsa en bok där ett barn dör kan jag berätta att jag är världens blödigaste och undviker att läsa böcker där barn far illa. I den här boken sker olyckan direkt och sedan ligger fokus på att hitta smitaren, inte på olyckan i sig. Jag tyckte det var väldigt tungt att läsa om olyckan men sedan kunde jag faktiskt släppa den och fokusera på det andra i storyn. 

Så – ett semesterläsningstips! 

4 tankar på “Jag lät dig gå av Clare Mackintosh

  1. Jag har den här liggande, kanske skulle ta upp den? Jag tyckte inte om Gone Girl men älskade Kvinnan på tåget, så den här är kanske helt rätt för mig? 🙂

    • Det är så himla roligt att läsa hur olika många tycker om de här tre böckerna. Det visar verkligen att smaken är som baken. 😊 Tycker definitivt att du ska testa den här!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s