Kanske är det allt du behöver veta av E. Lockhart


Den här boken har jag fått rekommenderad från flera olika håll, bl.a. av flera olika elever. Jag har också sett den hyllas av många. Den har fått diverse utmärkelser, priser osv. Klart man blir nyfiken! Kanske, kanske blev förväntningarna för höga för jag kände aldrig något direkt wow efter att ha läst den. 

Boken handlar om familjen Sinclair, med Cadence som berättarrösten. Familjen Sinclair har en privatägd ö där alla brukar tillbringa somrarna – Cadence och hennes mamma, de två mostrarna och deras barn samt morfadern. Cadence och hennes kusiner, kallade Lögnarna, växer upp tillsammans med att man lever ihop under sommaren för att tappa kontakten resten av året. Sommaren när Cadence fyller 15 råkar hon ut för en olycka, men hon drabbas delvis av minnesförlust och ingen vill berätta för henne om vad som egentligen hände. Alla undviker frågan och säger att det är bättre art hon inte kommer ihåg, men hon vill veta. 

Som sagt, boken är otroligt hyllad och det var faktiskt enda anledningen till att jag fortsatte läsa. Jag misstänkte att det skulle komma något stort mot slutet och mycket riktigt blev det så. Men det kändes som om det kom lite väl sent. Jag vill inte sitta och läsa och vänta i 200 sidor innan det där stora händer. Jag hade behövt mer på vägen dit, något som lockade mig att läsa vidare. Nu blev det lite tvång över det hela, att läsa bara för att. Jag ville verkligen känna det där wow som många förvarnat om. Men nej, tyvärr. Det är alltid lite sorgligt när det blir så. När man har längtat efter riktigt bra läsning och den uteblir. 

Så nja, det här var inte min grej. Jag kan förstå att den blivit hyllad, men jag kan inte stämma in i lovsången för den. 

Annons

4 tankar på “Kanske är det allt du behöver veta av E. Lockhart

  1. Jag tror att jag gillade den för att jag helt och hållet hade glömt vad folk hade sagt om den (utöver att den var bra dvs). Visste inte alls vad jag skulle vänta mig och därför gick den hem. Min recension är dock inte uppe ännu 🙂

    • Ibland är det bra att vara glömsk. 😊 Tror tyvärr att förutfattade meningar och att man vet för mycket, kan sabba vilken bra bok som helst.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s