Bokmässan 2016


Det var 3 år sedan jag var på Bokmässan så i går eftermiddag drog jag med mig mannen dit. Det blev en väldigt givande och rolig eftermiddag med många möten och härliga bokinköp!


Min första programpunkt var att träffa Johanna Thydell och köpa hennes nya bok Mornitologen. Det var många, många år sedan vi sågs senast, säkert minst 10 år sedan? Jag fick i alla fall en stor kram och en signerad bok, för konstigt nog har jag ingen signerad bok av henne tidigare. Jag ser väldigt mycket fram emot att läsa hennes bok – hon är en stor favorit!


På väg till en helt annan grej fick jag syn på att Martina Haag stod och signerade och eftersom jag faktiskt inte äger Det är något som inte stämmer passade jag på att köpa och få den signerad. Jag sa till henne att jag hade röstat på den till Årets bok och hon sa att priset säkert skulle gå till Elena Ferrante. Då visste hon ju redan att det var hon själv som var vinnaren, men hon var en skicklig skådis. 🙂


En annan programpunkt jag såg fram emot var Lena Furbergs signering. In i det sista velade jag vem som skulle få den nya Mulleboken – dottern eller jag? Det fick bli till dottern, men jag köpte också en Mullesamling som hon signerade till mig.

När jag var liten prenumererade jag på Min Häst och älskade Lena Furbergs teckningar enormt. Jag samlade på Min Häst och hade över 500 tidningar. Jag skänkte dem för bara några år sedan. Det gjorde ont i själen, men det var tvunget.


Sedan gick jag förstås till utdelningen av priset Årets bok och ja, jag gissade och röstade på Martina Haag som vann så välförtjänt. Och vad rolig hon var! Det var en väldigt trevlig prisceremoni.


Och däremellan träffade jag den väldigt trevliga Kristina Emanuelsson och köpte en signerad Viskskrik av henne. Mannen och jag blev också bjudna på choklad av lika trevliga Sofia Rydemalm som signerade sin bok  Chicolat. Ja, och så var jag för första gången någonsin uppe i Bokbloggarrummet där jag äntligen fick träffa Ulrica, och Linda som jag har träffat en gång tidigare. Det var kul! Nästa år hoppas jag kunna vara med på några bokbloggarevent också. I år hanns det inte med.

Och så blev det ännu fler böcker, både till mig och barnen. Och ost! Det fick mannen gå och bära på. 🙂

Efter en härlig eftermiddag var det dags att ta bilen hem igen. Så för min del är Bokmässan slut för det här året, även om jag njuter av alla uppdateringar därifrån som alla andra gör på Instagram. Ses nästa år!

1 tanke på “Bokmässan 2016

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s