Bländad av Petra Holst

Det här är en psykologisk spänningsroman som får en att fundera på människor runt omkring en. På ett sätt som man egentligen inte vill fundera på… 

Liv bor med sin man Martin och deras tonårstjejer i ett lugnt område där de trivs bra. När hennes gamla gymnasiekompis Malena flyttar in i huset mittemot får Liv en klump i magen av oro. Det finns en anledning till varför hon inte vill ha tillbaka Malena i sitt liv. Sakta men säkert tar sig Malena ändå in i deras liv och ingen verkar se hennes riktiga jag utom Liv. Hon vet vad hon är kapabel till, vad hon gjorde på gymnasiet. Men grannarna, och t.o.m. Martin, ser bara en charmig och levnadsglad Malena medan de tycker att Liv är paranoid och är den som förstör. Malena har återigen lyckats fånga Liv i sitt nät.

Det här är en obehaglig och spännande bok som jag sträckläste med en konstant klump i magen. Jag var tvungen att få veta hur det slutade innan jag kunde krypa ner i sängen och sova gott. En bok som jag verkligen vill rekommendera om man gillar just psykologisk spänning. Det blir lite extra läskigt när det är så vardagligt och utspelar sig i Sverige. Det känns väldigt nära. 

För mig som inte läser deckare är sådana här böcker guld. Det är lagom läskigt och man slipper det där, i mitt tycke, tråkiga polisarbetet. Rekommenderas!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s