Jag utan dig av Kelly Rimmer


Jag är alltid på jakt efter en riktigt bra kärlekshistoria, i stil med Nicholas Sparks The Notebook. Jag lockas direkt till en bok om jag tror att den kanske kan vara i samma stil som den. Det här är en sådan där typisk bok som jag lockas till – både titeln och baksidetexten låter som något jag borde gilla. Att den dessutom utspelar sig i Australien gör att den direkt hamnar i min läshög.

Lilah och Callum träffas på färjan hem och dras omedelbart till varandra. De börjar träffas regelbundet och trots att de egentligen gör precis allt tillsammans envisas Lilah med att de inte är ett par och att de inte lovar varandra något inför framtiden. De är bara här och nu utan några löften eller titlar. Callum förstår inte varför men går med på det bara för att få vara med henne. Han vet inte att orsaken är att Lilah bär på en svår sjukdom som är som en tickande klocka. Hon vill hålla sjukdomen hemlig för honom och hon vill inte utsätta honom för det hemska att förlora någon han älskar. Hon försöker hålla honom på avstånd trots att det egentligen inte alls är vad hon vill.

Trots att själva storyn är förutsägbar och jag egentligen visste precis vad som skulle hända, berördes jag ändå starkt och så satt jag där och grät i slutet av boken. Jag släckte lampan och låg och grät tyst i sängen en stund efter att jag hade läst ut den. Den här boken är inte i närheten av The Notebook men det är en fin historia med två karaktärer som jag gillar och att det utspelar sig i Australien ger också pluspoäng. Det är välgjord och smart dialog och jag gillar att Lilah är miljökämpe och hur hon argumenterar kring ämnet. Och jag gillar den där lite udda detaljen med att hon ofta går barfota – och att det är något de båda ofta argumenterar om.

Om man gillar kärlekshistorier är det här en bok att läsa. Det är alldeles lagom underhållning, lättläst och lättsmält.

2 tankar på “Jag utan dig av Kelly Rimmer

  1. Ja, denna gillade jag också. Hulkgrät haha. Man fattar ju vad som ska hända, som du säger, men det gör liksom ingenting för det handlar inte om det. Det handlar om allt det där andra, relationen, vad som är viktigt och hur jädrans ont det gör att vara den som är kvar.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s