Tre saker jag inte vet om dig av Julie Buxbaum


Den här boken är verkligen en liten pärla. Det är en så himla fin och berörande bok. Jag brukar ha svårt för böcker med chat/sms/brev eller liknande, eftersom det stör läsflödet, men den här bokens chattande är så träffsäkert och tongivande att det snarare driver. Snyggt gjort! 

Den här boken handlar om tonårstjejen Jessie vars mamma dör. Hennes pappa träffar en ny kvinna och när de vill flytta ihop tvingas Jessie lämna sin bästis, sitt hus, sin stad och t.o.m. sin delstat. De flyttar in hos pappans nya fru och där får Jessie bo i ett gästrum vilket bidrar till att det inte alls känns som hennes hem. Dessutom verkar sonen i hennes nya familj inte vilja ha med henne att göra. När hon börjar sin nya skola får hon dock oväntad hjälp. En mystisk, hemlig avsändare börjar skicka henne hjälpsamma och uppmuntrande meddelanden. Tack vare denna hemliga vän vågar hon t.ex. närma sig en tjej som blir en fin vän. Men vem är denne hemliga vän?

Jag kan känna igen mig i Jessie och hur det är att förlora sin mamma och känna hur hela världen raseras. Att dessutom tvingas flytta och bygga upp ett helt nytt liv, det är tufft. Jessie är väldigt fint porträtterad, både skör och självständig på samma gång. Trygg i sig själv och med båda fötterna på jorden. Och jag lyckades gissa rätt på vem den mystiska NI var, redan från allra början. 🙂

Ett boktips om man gillar att läsa smart och välskriven YA, en bok med både värme och humor trots att den handlar mycket om en mammas bortgång. Rekommenderas!

4 tankar på “Tre saker jag inte vet om dig av Julie Buxbaum

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s