Äta kakan och ha den kvar av Kristin Emilsson


Den här boken läste jag ut tidigare i somras, i vår alldeles nybyggda sköna altansoffa. Jag önskade mig en soffhörna på altanen och maken byggde. Det blev perfekt! Så himla skönt att kunna läsa utomhus under bar himmel. 

Amanda Berger är 39 år och lever med man och två tonårsdöttrar i Stockholm. Det ”perfekta” livet är viktigt för många i bekantskapskretsen där hon ofta känner att hon inte riktigt passar in. När hon får sparken vågar hon inte berätta för sin familj och sedan leder den ena lögnen till den andra. Plötsligt lever hon dubbelliv med lögnen om att hon jobbar utomlands när hon i stället befinner sig i sin nya lägenhet i innerstan, med en ung älskare och ett lågavlönat jobb i en second hand-affär. Men så är inte hållbart att leva och så småningom är det dags att ta ett beslut. Hur vill hon leva sitt liv?

Det här är verkligen smart och charmig underhållning när den är som bäst. Det är välskrivet med både bra story och karaktärer och trots att jag pluttläste i den som pendelbok höll den för det. Jag kände verkligen med Amanda även om hon snurrade till det lite väl mycket för sig själv. Och trots att hon både var otrogen och ljög för sin familj kände jag ändå sympati för henne och hennes beslut. 

Den här boken gav verkligen mersmak och jag vill gärna läsa mer av Kristin Emilsson. Det finns en fristående fortsättning på den här som jag har satt upp på min att-läsa-lista. Jag vill gärna läsa mer om Amanda och veta hur det går för henne. Och jag vill definitivt läsa mer av samma författare. Rekommenderas! 

3 tankar på “Äta kakan och ha den kvar av Kristin Emilsson

  1. Pingback: “Charmig underhållning när den är som bäst” | KRISTIN EMILSSON

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s