Handbok för ett begagnat hjärta av Tamsyn Murray


Åh, den här boken är så himla fin och berörande. Den lockade fram många tårar under läsningen. Jag fick tips om boken och det var tur för jag fick verkligen leta efter den i bokaffären. Den stod lite undangömd i YA-avdelningen och jag hade ärligt talat aldrig ens uppmärksammat den om jag inte aktivt letat efter den. Synd på en så bra bok.

Johnny har legat på sjukhus större delen av sitt liv pga ett hjärtfel. När han äntligen får ett nytt hjärta kan han inte låta bli att luska reda på donatorn. Det leder honom till donatorns tvillingsyster Niamh och utan att berätta sanningen för henne blir han en del av hennes liv. Men han vet att han måste berätta för henne och att det kan leda till att hon inte vill veta av honom mer.

Boken berättas både av Niamh och Johnny, mitt absoluta favoritupplägg för böcker. Jag tycker om att se bådas sida av berättelsen och att man får följa berättelsen både från donators familj och från den som får hjärtat. Det ger ett djup och förståelse för situationen. Berättelsen är förresten inspirerad av en sann händelse då författaren läste en artikel om just hjärtdonation och blev inspirerad att skriva den här boken. Hon gjorde väldigt mycket research för att få till både fakta och känslor och jag tycker att det märks i boken. Det känns väldigt äkta.

Det är sorgligt, hoppfullt och romantiskt på samma gång. Det är en välskriven och mycket berörande bok och jag hoppas att den når utanför YA-facket för den är så himla bra och passar definitivt även för vuxna. Jag läste den kanske mer ur en förälders perspektiv och kunde sätta mig in i den smärta och oro som skildras i boken. Och alla karaktärer är så otroligt fint skildrade. En bok att ta till hjärtat, utan tvekan. Rekommenderas!

Annons

2 tankar på “Handbok för ett begagnat hjärta av Tamsyn Murray

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s