Fejk av E. Lockhart


Den här boken tog tid att komma igenom. Den kräver total uppmärksamhet för att inte missa detaljerna och pusselbitarna. Storyn berättas baklänges och vi får möta en huvudperson som man ganska snart inser inte är som alla andra. Hur mycket av det hon berättar är sant? Eller snarare – vilken version är sann och vilken är fejk? De allra sista pusselbitarna till hennes historia får man inte förrän alldeles i slutet och vid det laget är i alla fall jag högst skeptisk till allt hon lagt fram.

Det här är en väldigt annorlunda bok med ett upplägg som påminner om filmen Memento. Jag var på helspänn hela boken igenom för att försöka lista ut sanningen. I början var den lite knepig att komma in i men när man väl fattar upplägget flyter storyn på. Det är en spännande och rå story som utmanar läsare och det gillar jag. Om jag ska klaga på något så är det slutet som jag tyckte blev lite platt. Eller om det är början? I den här boken är det svårt att avgöra vad som är början och vad som är slut. 

Eftersom boken är så annorlunda vill jag verkligen rekommendera den. Läs och begrunda och fundera på om allt du vet om dina vänner och bekanta verkligen är sanning? Eller är det fejk? 

Recensionsex från Lavender lit

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s