Hetta av Jane Harper


Den här boken köpte jag på bokmässan eftersom den utspelar sig i Australien, något jag inte kan motstå. 

Det är en spännande thriller som direkt inleds med mordet av en mamma och hennes barn, utfört av pappan i familjen – Luke. Polisen Falk kontaktas av Lukes pappa som i stort sett beordrar honom till begravningen. Falk och Luke var barndomsvänner och han och hans far flydde det lilla samhället för 20 år sedan då han misstänktes för ett annat mord, på en vän vid namn Ellie. När han återvänder ombeds han av Lukes föräldrar att kolla upp fallet och han slår sig ihop med traktens polis. Tillsammans nystar de i huruvida Luke verkligen mördade sin familj eller om någon bara fått det att se ut så? Är fallet förknippat med Ellies död på något sätt?

Det här är en spännande och mycket välskriven thriller som utspelar sig i ett kargt och ödsligt samhälle där rykten styr och förlåtelse ligger långt borta. Det är fullt av grupptryck och fördomar och att hålla på sin rätt. Nutid varvas med dåtid och läsaren får små pusselbitar att fundera över. Jag hade mina misstankar ungefär halvvägs och de visade sig stämma. 

Det är egentligen lite för läskigt för mig med tanke på att ett barn mördas och just den biten gjorde mig illamående. Men i övrigt är det spännande läsning från början till slut. Rekommenderas verkligen!

4 tankar på “Hetta av Jane Harper

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s