Jag är här av Clélie Avit


Den här boken plöjde jag i ett enda svep på bussen till Stockholm i fredags. Det var en perfekt bussbok och så himla skönt det är när man kan läsa en bok från pärm till pärm, helt ostört.

Boken berättas vartannat kapitel av Elsa som ligger i koma efter en olycka. Hon kan inte röra sig eller känna något men hon hör allt som sägs och vi får följa hennes tankar. Vartannat kapitel berättas av Thibault som kommer in i hennes rum av misstag, men som börjar besöka henne regelbundet. Han undviker rummet en bit bort där hans mor besöker hans bror som rattfull kört på och dödat två tonåringar. Hans besök hos Elsa leder till känslor han inte alls är beredd på. Och mitt i allt pratar Elsas familj om att stänga av respiratorn eftersom hon inte visar på framsteg…

Det är en fin och berörande berättelse som höll mig fast från början till slut. Så mycket känslor och så fina karaktärer. En liten pärla som jag varmt rekommenderar vidare. Och återigen en tunn bok med stort innehåll – min favorittyp i bokvärlden. 

2 tankar på “Jag är här av Clélie Avit

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s