Grace av Anthony Doerr


Det här är boken med det extremt snygga omslaget! Så fantastiskt vackert. Den pryder verkligen sin plats i bokhyllan där den står och nästan lyser med sina blå färg, silvriga snöstjärnor och guldtext. 

Den här boken tog lite tid att läsa och jag har läst den i omgångar. Det är en fantastiskt vackert berättad historia, men ibland blev det lite för mycket av det goda. Lite mer tempo, alternativt färre sidor, hade boken mått bra av.

David Winkler är en meteorolog som drömmer sanndrömmar och en natt drömmer han att dottern Grace drunknar i en översvämning. Han blir så klart orolig men hans fru tror inte på det. David tror att hans sanndrömmar orsakar det som ska hända och när översvämningen kommer flyr han i hopp om att det ska rädda Grace. Under åren som går ställer han sig hela tiden frågan – lever Grace? Tjugofem år senare åker han tillbaka för att leta upp frun och dottern för att få svar. 

Eftersom David är meteorolog är det mycket om väder och natur i boken, något jag verkligen gillar. Språket och sättet historian berättas är smått poetiskt och första halvan av boken njuter jag. Sedan känns det lite segt och långdraget ett tag och jag vill spola fram för att komma till själva sökandet. Det finns några passager i boken som jag inte tycker tillför något. Hade det inte varit för det hade boken varit en fullpoängare. Men – en fantastiskt fin bok om kärlek, vänskap och de band mellan oss vi skapar men som bryts så lätt. David går från toppen till botten för att sedan långsamt ta sig upp mot ytan igen. 

Läs, men ge boken tid att jobba och för att intrycken ska kunna smälta in. Själv har jag fortfarande inte läst författarens mycket lovordade bok Ljuset vi inte ser, men den står här hemma i bokhyllan och väntar tålmodigt.

Recex från Bookmark förlag

Annons

3 tankar på “Grace av Anthony Doerr

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s