De förjagade av Mikael Strömberg


Den här boken är egentligen utanför min comfort zone, men ibland är det viktigt att våga testa nytt. Jag var rädd att den skulle vara alldeles för läskig för en fegis som jag, men den visade sig vara spännande och med en intressant twist.

Bokens handling äger rum 1917 i ett vintrigt och kallt Norrbotten, nära finska gränsen. En grupp soldater skickas dit på ett hemligt uppdrag men när de når lägret är det tomt förutom ett par döda soldater och märkliga spår. Ganska snart inser de att något farligt väntar på dem där i mörkret, något som orsakade den förra truppens död. Frågan är bara vad det är som väntar på dem.

Det är som sagt spännande läsning med bra driv och en lite oväntad twist. Jag gillar att det utspelar sig i Sverige, att den svenska kalla och mörka vintern får vara medbrottsling i historian. Kylan och mörkret är lätt att relatera till. Och jag gillar twisten! Jag vill inte avslöja mer än så för att förstöra läsningen. Det är ju det oväntade och överraskningsmomentet som är drivande i storyn. Men i alla fall, det var den där lite oväntade twisten som gjorde att boken blev bättre än jag förväntat. Det kunde så lätt ha blivit en klassisk blodig och ”köttig” story, men nu blev den så mycket smartare. 

Det här är en spännande thriller att läsa och leva sig in i nu i höstmörkret. Kanske något inför Halloween?

Recex från Lind&co

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s