Här och nu av Eva Ludvigsen

Den här boken lånade jag hem från bibblan enbart för att den skulle utspela sig på en hästgård i Montana, och då hoppades jag på mycket hästliv. Det finns alldeles för få ”hästböcker” som riktar sig mot en vuxnare publik. Jag tänker ofta att det borde finnas en stor marknad för den typen av böcker, men det verkar helt enkelt inte skrivas några. Men tyvärr, det var inte särskilt mycket hästliv alls faktiskt i den här boken och det drar ner mitt intryck av den eftersom det var där mina förväntningar låg.

Här får vi möta Ingrid som tar ett sabbatsår från sitt jobb som advokat, för att resa utomlands och förhoppningsvis hitta mannen i sitt liv. Efter ett tag hamnar hon på en hästgård i Montana där hon träffar Nate. Och ja, efter lite trevande blir de så klart kära.

Jag förstår att andra som läst den har tyckt om den, för jag har läst många positiva omdömen om den här boken. Själv tycker jag att det blir lite för sött och gulligt, och i kombination med mina förväntningar som inte infrias sänker det mitt omdöme om boken. Det handlar mycket om vänskap, kärlek, stora livsfrågor, förväntningar och sorg – alla delar som livet innehåller. Det är rätt förutsägbart, men det gör mig inget eftersom det nästan förväntas av en feel good-bok. Det är det där med hästarna, eller snarare deras frånvaro som gör att storyn helt enkelt inte går hem hos mig. Ibland är det ju så att förväntningarna står i vägen för läsupplevelsen och så var nog fallet den här gången. Men gillar man feel good tycker jag att man ska ge den här boken en chans.

7 tankar på “Här och nu av Eva Ludvigsen

  1. Pingback: Malins bokblogg har recenserat Här och nu | Eva Ludvigsen

  2. Tack för att du tog dig tid att läsa min bok och även skriva en rad om den. Jag är verkligen ledsen att boken lyckades övertala dig att följa med dig fast det inte är en hästbok. Sanningen är den att jag egentligen är väldigt rädd för hästar. Det är nog därför jag dras till dem på något sätt. Kanske i ett annat liv är jag en cowboy som spränger fram över slätten på min spräckliga häst. Precis som Ramella. Gillar du hästböcker som tar det här med hästar till en helt annan nivå vill jag verkligen tipsa om Lena Wallin som skrivit två hästböcker. Du hittar dem bland annat här: https://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?ac_used=no&search_word=Lena+Wallin
    Trevlig läshöst önskar jag dig!

    • Ojdå, då är jag imponerad över att du valde att ha en hästgård i handlingen. 😊👍🏻 Som sagt, det finns så få ”hästböcker” för vuxna och jag bara antog att den här tillhörde den genren så mina glasögon var med det åtanke. Hoppas verkligen inte du tog illa upp sv min recension. Hade jag kollat upp boken innan så hade jag läst den på ett annat, mer rättvist, sätt.
      Tack för tips! 👍🏻 Ha en fin höst du med!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s