Kanske imorgon av Felicia Welander


Den här boken läste jag i somras och den fick verkligen tårarna att flöda över. Så fort jag hade läst sista raden i den här boken kände jag att jag ville veta mer och gissa om jag blev glad över att se att det kommit en fristående fortsättning?! Den har precis kommit i pocket och den landade i min brevlåda häromdagen. Den ser jag fram emot att läsa.

Boken beskrivs som en vänskapsroman och den handlar om Eva och Monika. Eva förlorade sin lilla dotter i en olycka och vill inte leva längre. Grannen Monika tvingar sig in i hennes liv och trots deras olikheter och Evas motvilja, blir de vänner. Men även den sprudlande Monika bär på en tung hemlighet och så småningom får de ombytta roller.

Det är en bok om vänskap men också om sorg och kärlek och livet i sig. Jag tyckte det var tufft att påbörja boken eftersom den delvis  handlar om en mamma som förlorat sitt barn. Jag kan inte tänka mig något värre att läsa om. Men fokus ligger inte där. Fokus ligger på vänskapen som byggs upp kvinnorna emellan, att våga tränga sig på när någon behöver det som mest och att våga ta emot hjälp. Och boken handlar mycket om att kunna gå vidare i livet, att resa sig upp när livet är svårt och kunna se att det finns en framtid där förhoppningsvis lycka väntar. Så trots svåra och tunga ämnen känns boken hoppfull och positiv. Men ja, tårarna flödade, så var beredd på att näsdukar nära under läsningen.

1 tanke på “Kanske imorgon av Felicia Welander

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s