Anders Timell får inte dö av Daniel Woxlin


Den här boken måste ha årets konstigaste titel. Men det är faktiskt precis det som boken handlar om – Anders Timell får inte dö.

Jon Holmberg är anställd vid Verkställande Utskottet och han råkar posta en rapport där han rapporterar in Anders Timell som näste person att oskadliggöras. När han inser vad han har gjort tar han på sig uppgiften att skydda Anders Timell, att rymma med honom så att han överlever. Och de måste skynda sig för Per Hagman är redan på gång att verkställa ordern. 

Ja, det är en smått märklig och bisarr historia som rullas upp. Det är lite som en fars mixat med spänning kanske man kan säga? Jag tyckte att idén med Verkställande Utskott var intressant och att han skulle försöka rymma med AT för att hålla honom vid liv lät spännande. Men tyvärr, det här var inte riktigt min kopp te. Jag hängde inte riktigt med i storyn när de väl hamnade i skogen och skulle gräva tunnlar och bygga som ett nytt samhälle. Boken tappar fokus där tycker jag. Det är en bra grund och spännande idé som inte håller hela vägen fram. Jag hade önskat mer spänning, mer mystik och lite mindre realism. 

Och precis som många andra kan jag inte låta bli att undra om AT själv har läst boken? Han har tydligen fått ett exemplar i alla fall. 

Recex från Krutdurk förlag

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s