Bara idag av Felicia Welander

Jag tyckte väldigt mycket om Felicia Welanders förra bok Kanske imorgon. När jag slog ihop den kände jag att jag ville veta mer – vad hände sedan? Det här är den fristående fortsättningen och jag är så glad över att ha fått möta Eva igen och få svar på en del funderingar jag hade efter förra boken.

Den här boken utspelar sig på Mallorca under en veckas tid. Eva är där med sin familj och hon har bestämt sig för att fullfölja de tre sista punkterna på Monikas bucket list – det som hon aldrig själv hann göra. Problemet är att Eva inte är lika orädd som Monika och punkterna kräver att hon går utanför sig själv. Veckan som går blir en djupdykning i vem hon är och vad hon vill i livet och hon förvånas själv av vad hon kommer fram till.

I den förra boken var det så mycket sorg och starka känslor. Jag grät floder till den. Här ligger fokus mer på efterdyningarna – hur man tar sig upp och går vidare och hur man hittar tillbaka till lyckan igen. Jag tycker väldigt mycket om Felicia Welanders sätt att skriva. Det är trovärdigt, berörande och väldigt nära inpå. Jag känner med Eva och de känslor hon brottas med. Trots stora ämnen blir det aldrig tungt. Det är snarare lättsam läsning, underhållande och väldigt fint. Jag vill gärna läsa mer av samma författare och hoppas på att det kanske kan bli ännu en bok om Eva?

Trots att det är en fristående fortsättning bör man läsa böckerna i ordning för att uppleva dem som bäst. Rekommenderas verkligen!

Recex från Pocketförlaget.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s