Boken om hur du lätt går ner i vikt och stannar där av Bernadette Fisers

När jag fick hem den här boken kände jag först inte igen den, men efter att ha bläddrat i den insåg jag att jag ju visst hört talas om boken. Jag läste en intervju med BernadetteFisers vid något tillfälle, men visste inte att boken översatts.

Den här boken är väldigt lätt- och snabbläst och det är också meningen. Bernadette Fisers jobbar som hårstylist och sminkös och var kraftigt överviktig och i hennes jobb började hon fråga modellerna hur de höll sig smala. Hon läste också medicinsk forskning, och lade de två bitarna samman för att få nyckeln till effektiv (och snabb) viktminskning som hon sammanställt i den här boken. I 31 tips tar hon läsaren igenom hur man gör. Det är allt från att sova ordentligt till att sluta med socker till periodisk fasta. Kort och koncist sammanfattar hon personligt vad hon kommit fram till. I slutet finns hänvisning till en del forskning.

Jag vill ge både ris och ros till den här boken. Om man inte kan något alls tror jag den här boken kan vara en bra start. En del av det hon säger är självklarheter, en del är lite mer tveksamt och en del vill jag faktiskt protestera mot. När man nämner orden ”viktminskning” och ”snabb” i samma mening är man helt fel ute tycker jag. Vid något tillfälle nämner hon ”fettnedgång”, men det handlar det absolut inte om. Det här handlar om att gå ner i vikt – oavsett om det är vätska, muskler eller fett det handlar om. I samma veva pratar hon om livsstilsförändring – men varför då ha bråttom? Det tar tid att gå ner i vikt, och det finns också en anledning till det.

När jag läser böcker om träning och hälsa vill jag att det ska vara trovärdigt och att jag ska lära mig något. Av den här boken lärde jag mig inget nytt och kände dessutom ibland att jag suckade alternativt morrade till hennes råd. Jag tycker det känns som om hon helt missar det här med träning och vad det bidrar med när det gäller livsstilsförändring. Träning behöver inte alls innebära flera timmar på ett gym – man kan träna smart. Jag skulle kunna skriva ett helt inlägg bara om det här, men jag slutar här. 🙂

Det här med hälsa, kost och träning är något jag brinner för och det är ett stort intresse hos mig. Jag kräver rätt mycket av en bok i det ämnet och den här boken passade inte mig. Som sagt, ingen bok för mig, men är man helt nybörjare eller vill ha något väldigt grundläggande så passar nog boken bättre. Synd bara att hon missar hela träningsbiten och tror att träning=”gymråtta”.

Recensionsex från Semic.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s