Handbok för superhjältar del 2: röda masken av Elias & Agnes Våhlund

Det här är den spännande fortsättningen av Handbok för superhjältar, om Lisa som hittar en handbok och lär sig att bli superhjälte. Dottern har längtat efter att vi ska läsa fortsättningen och vi hann knappt slå igen den förrän hon bad om nästa del. Ett väldigt gott betyg!

Böckerna handlar som sagt om Lisa och hur hon lär sig olika superkrafter steg för steg genom handboken. Hon är mobbad av tre killar på skolan som både retar och jagar henne. Och ingen säger ifrån. Alla bara låter dem hållas. Men i den här boken får Lisa äntligen chansen att få dem att sluta.

Det här är grymt bra böcker. De är spännande och lärorika på samma gång, även för mig som vuxen. Dottern blir så upprörd av mobbingen och boken gör det lätt att prata om vad man måste göra om man själv eller någon annan blir mobbad. Vi har pratat mycket om det här hemma nu.

Jag tycker om att det är som en serietidning. Text och bild förstärker varandra och medan jag läser studerar dottern bilderna ingående. Den är behaglig att läsa också, och det är en sådan där typisk bok där man får läsa med olika röster och röstlägen. Det gör den väldigt rolig att läsa högt.

Den här boken är verkligen en fullpoängare och jag tror att både dottern och jag är lika sugna på att läsa fortsättningen.

Missa inte den här serien! En blivande klassiker!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s