Karta för förälskade & andra vilsna av Johanna Lindbäck

Jag har läst det mesta som Johanna Lindbäck har skrivit, och jag tycker att hennes styrka ligger i att beskriva varma, charmiga karaktärer som man lätt tar till hjärtat. Det är underhållande, mysigt och med hög igenkänningsfaktor.

I den här boken möter vi Julia och Rasmus. Julia har blivit ovän med sin bästa vän efter att ha blivit ihop med Isak som kompisen hade en crush på. Nu har de inte pratat på ett tag och Julia förväntar sig en ensam och smärtsam sommar utan sin bästa vän. Och är hon egentligen ens kär i Isak? Rasmus och hans mamma hyr stuga på Dalarö där Julia och hennes familj har stuga. De träffas genom Rasmus katt och börjar spendera tid ihop. Ganska snart märker de att de tycker om varandra väldigt mycket, men ingen av dem vill vara den som är för på. Och så har ju Julia Isak.

Det är sommar, kärlek, vänskap och tonårsbekymmer och det är lätt att känna igen sig i alla tankar och drömmar och förhoppningar. Jag längtar inte tillbaka ett dugg till min tonårstid, men det är väldigt roligt att läsa om som vuxen tycker jag. Däremot längtar jag extremt mycket efter sommar när jag läser om bad och bryggor och sol och båtar och fika utomhus. Skulle gärna snabbspola tiden nu.

En underhållande och charmig bok som passar minst lika bra för vuxna som för tonåringar. Har man läst och gillat hennes tidigare böcker kommer man definitivt gilla även den här.

2 tankar på “Karta för förälskade & andra vilsna av Johanna Lindbäck

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s