Hej hej vardag av Louise Winblad

Jag följer @hejhejvardag på Instagram och skrattar dagligen igenkännande åt Louise Winblads träffande bilder och text. Det är ofta hejdlöst roligt och så igenkännande att jag ibland tror att hon har haft en dold kamera här hemma hos oss. Det är både befriande och lättande att veta att det man går igenom som småbarnsförälder ser ungefär likadant ut i alla familjer. Det är inte BARA här hemma vi föräldrar ibland tittar frågande på varandra eftersom vi inte förstår vad vi gjort som får barnet att fullkomligt bryta ihop. Vi blandade ju bara pastan med såsen? Var det DET som var så hemskt?!

Och det här med att trycka på hissknappar – att något kan vara så oerhört viktigt… Vid ett tillfälle tänkte jag busa med den då 3-åriga dottern och sprang fram till hissen och tryckte på knappen, vände mig om med ett leende och sa ”jag vann!” Jisses. Det skulle jag inte ha gjort… Dottern bröt ihop och slängde sig skrikandes på golvet. Oj, vad rolig jag kände mig då. Och maken bara suckade och tittade trött på mig. 🙂

Den här boken är precis som hennes Instagram SÅ rolig! Jag skrattade så mycket att dottern undrade vad det var för rolig bok jag läste. Och det går ju inte riktigt att förklara för en 6-åring. Eftersom sonen var inne i en riktig 2-årsperiod precis när jag läste kunde jag känna igen massor från boken. Det där med ovilja, ägandefokus, hissknappen o.s.v. Det var nästan så att det kändes som om hon beskrev min son ibland.

Det här är en perfekt bok att ge bort i present till någon som är gravid eller precis nybliven förälder. Ibland är det skönt att veta att det är likadant i alla familjer. Eller så läser man den själv för en rolig, skrattfylld och underhållande lässtund.

Annons

2 tankar på “Hej hej vardag av Louise Winblad

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s