Hästen & Husse av Susanne Pelger och Anna Södergård

Den här boken har jag läst i omgångar för min 3-åring som inte alls förstod den först.

Hästen och Husse tycker båda att man ska vara som man är, och de är nog snarare en Hund och en Matte. Hästen äter ben, jagar upp katter i träd och går i koppel. Och Husse byter om till klänning och läppstift efter jobbet. Och så går de ut tillsammans, eller stannar hemma och fikar, stickar och äter hundben.

Min son hängde inte alls med på att hästen betedde sig som en hund, eller så kan man vända på det och säga att han inte såg något ”fel” alls med den här boken. Det var kanske snarare jag som vuxen som fick tänka över mina fördomar. För han tyckte inte alls att det var konstigt med en häst som går i koppel eller som jagar katter. Och att husse sminkade sig tänkte han inte heller något om. Men de senaste gångerna vi har läst reagerar han på att hästen säger vov som en hund.

När jag läste den för 7-åriga dottern tyckte hon att den var busig. Hon gillade den för att man märker att de älskar varandra och för att det handlar om kärlek. Hon tyckte att tavlan där de pussas var jättefin för den visar hur mycket de älskar varandra.

Ja, jag tycker nog att dottern summerar boken fint. En bok om kärlek helt enkelt. Och om att vara den man vill vara.

Recensionsex från Idus förlag.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s