Den som väntar av Kristin Emilsson

När jag läste första delen i den här serien, Äta kakan och ha den kvar, blev jag väldigt förtjust i den. Jag vet inte varför det har dröjt så länge med att läsa fortsättningen?

I den här boken får vi återigen möta Amanda och hennes man Erik. De bestämde sig för att lägga allt gammalt bakom sig och göra ett nytt försök med äktenskapet. Det visar sig inte vara helt lätt. Båda känner att de drar åt olika håll, vill olika saker, dras mot andra. Så vad ska de göra?

Precis som förra boken är det underhållande läsning som jag tycker väldigt mycket om. Jag älskar ju att läsa relationsdraman som utspelar sig i nutid, där det skulle kunna vara en själv eller en vän det handlar om. Det här är precis en sådan. Det är vardag i en familj med allt vad det innebär, problem som vem som helst skulle kunna ha och igenkänningsfaktorn är hög på sina ställen. Det känns nästan som att läsa om en vän.

Jag tycker väldigt mycket om Kristin Emilssons sätt att skriva, att kunna skildra vardagen, känslor och dialoger så det känns äkta. Och även om Amanda har tagit knepiga beslut i båda böckerna gör hennes mänsklighet att det är svårt att döma henne. Jag kan förstå hennes val, även om jag inte håller med om dem. Och jag är SÅ glad att jag nu har fortsättningen att läsa här hemma. Och! Jag har ytterligare en bok av henne i läshögen. Känns bra.

Gillar du den här typen av böcker vill jag verkligen rekommendera dem. Men börja med första delen för bästa behållning.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s