Det handlar om oss av Åsa Ringdahl

När jag fick mail om den här boken tyckte jag att den nästan verkade handla om mig. Jag heter ju Malin och har varit hästtjej och min första pojkvän hette Johan och var hockeykille. Precis som huvudpersonerna i den här boken. Fast, ungefär där slutade likheterna.

Malin är dressyrryttare på hög nivå och när hon flyttar med familjen till Östersund har hon bestämt sig för att skippa allt vad killar heter, särskilt hockeykillar. Men så träffar hon Johan. Han är hockeykillen som har ett helt gäng tjejer efter sig och han har enligt Malins nya vän Emma ett rykte om sig att ligga runt. Han gillar inte alls hästtjejer men Malin och han dras till varandra och blir ganska snart ett par.

Den här boken handlar mycket om att växa upp, att hitta sin plats och stå upp för sig själv och sina känslor och val. Det är många som vill sabba för Malin och Johan och det gäller för dem att veta vem man kan lita på. Både Johan och Malin har idrotter som tar mycket tid och de tävlar på hög nivå. Hur mycket kan man offra för idrotten? För kärleken? Det är inte lätt när man är så ung att veta vart livet bär en, vilken väg man ska välja.

Jag tyckte om den här boken. Den handlar mycket om kärlek men det är inte bara en vanlig kärleksbok. Det handlar också om steget till vuxenvärlden, att våga välja och stå för det. Att hitta sin plats i världen. Jag kommer ihåg det där, hur man fick välja och kompromissa för att hitta rätt väg in i det liv man ville ha. Det var inte alltid enkelt och det gjorde ont ibland. Jag tycker att det skildras väl i den här boken.

Den här boken passar för äldre tonåringar och uppåt, och extra bra om man håller på med någon idrott på hög nivå. Nu höll jag mitt ridande på en hobbynivå, men just hästar tar extremt mycket tid och det var inte alltid lätt att behöva kompromissa med tiden för pojkvännen. Det är säkert likadant för fler tidskrävande idrotter. Den här boken bjöd på en lättsam och trevlig lässtund.

Recensionsex från Hoi förlag.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s