På andra sidan kärleken av Linda Holgersson

Det har tyvärr blivit alldeles för lite läst i helgen, men den här boken har blivit utläst i alla fall. Det är en passionerad, lättläst och smått tragisk bok.

När Alexandra får praktikplats på en advokatbyrå dröjer det inte länge innan hon inleder en relation med den gifta delägaren Magnus. Det verkar omöjligt för honom att lämna sin familj men hennes starka känslor gör att hon inte kan bryta deras relation och den fortsätter i åratal. Hennes vänner gifter sig och får barn, medan hon själv känner att hennes liv står stilla. Kommer han någonsin bli bara hennes?

Berättelsen börjar något trevande men tar sig allt eftersom. Det utspelar sig dels i Stockholm och dels i franska Wissant, där hennes ungdomskärlek Marcel finns. Han som alla trodde skulle bli den Alexandra gifte sig med en dag.

Alexandra är egentligen en tuff tjej med bra koll, men när det gäller Magnus verkar hon tappa allt förstånd. Jag har lite svårt att tycka om henne och funderar över om det har med hennes val att göra. Det är ju ur hennes synvinkel allt berättas och det är därför lättare att hålla henne ansvarig, än Magnus som man inte vet så mycket om.

Det här är en relationsroman, en tragisk sådan pga hennes oförmåga att gå vidare och leva det liv hon egentligen vill. Det är underhållande och lättsmält läsning som gör mig delvis upprörd pga otroheten. Jag kan inte förstå varken Alexandra eller Magnus val eller ens deras relation för den delen. När jag läser känner jag därför att jag står lite utanför och kikar in. Jag kan inte riktigt relatera till innehållet och karaktärerna. Jag vill mest hoppa in i boken och ta ett snack med dem. En bok som rör upp känslor, helt klart.

Recensionsex från författaren.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s