Hälsorevolutionen av Maria Borelius

Det här är den bästa boken jag har läst i det här ämnet. Den är så intressant, välskriven och lättläst. Ibland kan böcker i ämnet bli lite tunglästa, men den här är en ren fröjd att läsa tack vare att den är så personligt skriven.

Maria Borelius har åkt runt till olika forskare och insatta människor och frågat ut dem angående antiinflammatorisk kost och försökt att finna vetenskapliga svar på varför ett resultat visar si eller så. Hon har själv gjort resan att gå från trött och med ryggont till att bli stark och pigg genom antiinflammatorisk kost och träning. Först tyckte jag det personliga tilltalet var svårt att ta till sig, men efter att ha låtit boken vila en vecka började jag om och då blev det snarare en positiv upplevelse. Jag gillar att det är ur hennes perspektiv.

Kost och hälsa är mitt stora intresse och efter att ha läst boken var det med sorg jag lämnade tillbaka den till bibblan. Jag måste köpa den här så jag kan ha den hemma och läsa valda delar då och då, samt för receptens skull.

Jag gillar att den känns positiv och utan pekpinnar. Den är mer nyfiket informativ. Sedan kan jag inte låta bli att bli arg på sjukvården/läkare som ligger så långt efter när det gäller kostråd. Eller socialstyrelsens rekommendationer för den delen.

Det finns vissa områden i boken som jag saknar och hade önskat skulle finnas med eller få mer info om. Och jag hoppas på att det antingen kommer en ”fortsättning” eller kanske en kokbok? Fler recept hade varit kul!

Om du är intresserad av kost och hälsa är det här ett perfekt boktips! Jag läste den i ett svep men det funkar lika fint att ta ett kapitel i taget. Rekommenderas verkligen!

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s