Skriv för din målgrupp av Jenny Forsberg

Först vill jag bara börja med att säga hur roligt jag tycker det är att läsa sådan här litteratur. En av de saker jag saknar med att inte längre jobba som lärare är just det här med språk, texter och skrivande. Det kändes kul att få nörda in mig i det ämnet för en stund igen.

För i den här boken handlar det just om språk och text. Den riktar sig främst till den som skriver i sitt arbete, hur man riktar texten till rätt målgrupp. Handfasta och tydliga tips och råd för hela skrivprocessen. Den här boken riktar sig faktiskt till mig och min man då vi skriver en hel del material till våra patienter. Vi använder förutom informationsmaterial även facebook, blogg och hemsida och i den här boken finns massa tips för alla dessa kategorier.

En väldigt intressant, informativ och lättläst bok i ämnet. Och bra med alla tips i slutet om var man kan hitta mer hjälp. Jag har själv t.ex. använt Språkrådets frågelåda flitigt.

Och det här med att det är olagligt att göra tävlingar som är mer som ett lotteri – det vet vi väl alla nu? Man måste ha en motprestation, dvs något mer än bara gilla och dela. Däremot visste jag inte att det dessutom är olagligt att dela sådana lotterier vidare.

Recex från författaren.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s