En mors bekännelse av Kelly Rimmer

Den här boken började lite trevande och jag hade först lust att lägga ned den, men som tur var fortsatte jag läsningen. Det här var en mycket stark och berörande bok som likt ett pussel gav mig som läsare bit för bit, för att avslöja det allra sista först i slutet. Jag sträckläste den men var tvungen att gå och lägga mig när det bara var 100 sidor kvar och sedan kunde jag ändå inte sova eftersom jag bara låg och tänkte på den.

Olivias man David har tagit livet av sig och hon försöker långsamt ta sig tillbaka till livet igen efter Tragedin, som hon kallar det. David misshandlade henne och isolerade henne och med hjälp av familj, terapeut, läkare och jobbet tar hon små steg mot sin nya frihet. Men runt hörnet bor svärföräldrarna, och hennes svärmor Ivy dyrkade sin son och vägrar erkänna att han misshandlade Olivia – hon triggade snare igång det i hennes tycke.

I varannat kapitel följer vi Olivia i nutid från Davids död och mot sin väg ut till sitt nya liv. I varannat kapitel följer vi Ivy, från Davids födsel till när han träffar Olivia och till hans död. Och hennes del gör mig ofta smått vansinnig av ilska. Hennes dyrkan leder till Davids okuvliga tro på sig själv, att han alltid har rätt, att alla ska lyda honom och hon låter honom t.o.m. förstå att det är ok att slå sin fru om det görs bakom stängda dörrar. Hon är verkligen en hemsk människa.

Boken har en hel del oväntade vändningar och det är konstant ont-i-magen-läsning. Den ger också en bra inblick i hur vem som helst kan fastna i ett destruktivt förhållande, att det inte är så lätt att bara lämna och ta sig därifrån.

Det här är verkligen en bok jag vill rekommendera vidare. En stark och gripande bok som verkligen berörde mig. Men snabbspola lite i början – den blir bättre och bättre.

Annons

1 tanke på “En mors bekännelse av Kelly Rimmer

  1. Pingback: En mors bekännelse av Kelly Rimmer | Lottens Bokblogg

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s