Störst av allt av Malin Persson Giolito

Efter att ha hört Malin Persson Giolitos fantastiskt roliga tacktal för andraplatsen av Årets bok, gick jag och köpte hennes bok. Och passade på att få den signerad förstås. Jag tänkte att om hon skriver en bråkdel så bra som hon pratar så lär boken vara bra. Sedan har jag sett den hyllas av precis alla och tänkt att jag borde läsa, men det är ju egentligen inte alls min typ av bok. En kriminalroman? Nja…

Alla vet väl vad den handlar om vid det här laget? Maja Norberg, 18 år, står inför rätta efter en skolskjutning där hennes vänner och lärare dog. Är hon skyldig? Och vad har lett till att hon hamnat i den här situationen?

Boken är mycket skickligt skriven och rent språkmässigt en ren fröjd att läsa. Jag har aldrig läst något av MPG tidigare så jag vet inte om den är typisk för henne, men jag blev i alla fall imponerad. Det är både spännande och intressant läsning och jag sträckläste boken för att få veta slutet. Jag höll nästan andan i slutet. Jag ville så gärna att boken skulle sluta lyckligt.

Hade jag inte hört hennes tal hade jag aldrig läst den här boken och det hade varit synd att missa den här läsupplevelsen. Det är lätt att förstå topplaceringen i Årets bok. Frågan är om jag bör läsa mer av henne?

Annons

2 tankar på “Störst av allt av Malin Persson Giolito

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s