Tutte Brödsmula & Kalle Humla av Annika Billberg

Den här mysiga boken har jag läst för min 7-åriga dotter några kvällar nu. En mycket fin läsa-högt-bok där både text och illustrationer bidrar till känslan.

Lisa är 7 år och ska tillbringa tid hos farmor och farfar på sommarlovet. Där upptäcker hon att en liten, liten tjej vid namn Tutte Brödsmula bor och hon flyger ibland runt på Kalle Humla. När hon berättar det för farfar tror han på henne, vilket gör henne glad. Han säger att det är viktigt att ha bra fantasi för då är allt möjligt. Även Tutte Brödsmula säger att allt är möjligt om man bara vill och försöker.

Illustrationer av Jeanette Friman.

Dottern tyckte väldigt mycket om den här boken och hon tyckte särskilt om att farfar var så snäll och att han trodde på Lisa. Vår dotter har en väldigt fin relation med sin farmor och farfar så den här boken kunde hon verkligen relatera till.

Som vuxen tyckte jag att det var en bok som passade bra för högläsning. Den är lätt att läsa med bra flyt och det blir roligt att göra zzzzurr-ljud för Kalle Humla. Det är en väldigt fin och mysig berättelse med ett skimmer av magi och fantasi över sig. Jag läste att den här berättelsen fick författaren själv berättad för sig som liten – av sin farfar. Så fint att kunna ge ut den som bok.

Jag såg att det kommer en fortsättning på boken i höst och att temat då blir mer höstigt. Den ser vi fram emot att läsa!

Recex från Hoi förlag.

2 tankar på “Tutte Brödsmula & Kalle Humla av Annika Billberg

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s